VZR helpt aanbieders met private leasevoorwaarden


Datum: 10-06-2015

Inmiddels heeft VZR de private leasevoorwaarden van vijftien aanbieders in de markt beoordeeld. Wij hebben deze beoordelingen voorgelegd aan de aanbieders en dit leidt regelmatig tot nieuwe inzichten. Vaak blijkt informatie aan de kant van de aanbieders niet volledig of duidelijk genoeg of gewoonweg niet goed vindbaar. In een aantal gevallen hebben wij echter ook onze eigen normen duidelijker moeten maken of onze interpretatie van de voorwaarden moeten herijken.

Wij helpen leasemaatschappijen en andere aanbieders in te zien dat het bedienen van een consument een andere insteek vereist dan het bedienen van de zakelijke markt. Wij zijn er dan ook trots op dat wij diverse leasemaatschappijen al hebben bewogen tot het aanpassen van hun voorwaarden, bijvoorbeeld op het gebied van de voortijdige contractbeëindiging of het eigen risico.

In de verschillende media is naar voren gekomen dat er “discussie” of “ruzie” was met LeasePlan. Wij waren al met hen in gesprek en hebben dit geïntensiveerd na deze berichtgeving. Inmiddels is er over en weer helder wat er in de voorwaarden bedoeld wordt. LeasePlan heeft verklaard dat de uitleg zoals gegeven aan VZR geldig is voor alle klanten die tijdens de AH actie een private leaseproduct afgenomen hebben. Dit heeft geleid tot een aanpassing op onze website. Het is daarnaast goed te kunnen melden dat LeasePlan ons heeft aangegeven ook onze overige adviezen ter harte te nemen.

Het is in ieders belang dat private lease een aantrekkelijk, rechtvaardig en volwassen product wordt. VZR speelt hier graag een belangrijke rol in. Wij zullen onze leden en berijders continue op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het gebied van private lease. Wilt u ook op de hoogte blijven? 

Geplaatst op: 19-06-2015 09:32

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen