VZR introduceert Autoregeling OK-keurmerk


Datum: 29-03-2016

In de afgelopen acht jaar heeft VZR honderden autoregelingen gezien en beoordeeld. Er is een groot verschil in kwaliteit op het gebied van autoregelingen. Sommige autoregelingen zijn zeer nadelig voor de berijder of zelfs soms onwettig. In andere gevallen is de autoregeling gewogen en in harmonie.
 
VZR maakt zich sterk voor evenwichtige autoregelingen. Sinds twee jaar heeft VZR een blauwdruk voor autoregelingen beschikbaar die vaak gedownload wordt. Ook het toetsen van autoregelingen op afwijkende bepalingen is voor VZR gesneden koek. Door het combineren van al die ervaringen is nu een benchmark samengesteld.
 
Iedere berijder of wagenparkbeheerder kan op de site van VZR zelf de autoregeling toetsen via deze link. Scoort de autoregeling het cijfer “7” of hoger, dan komt deze in aanmerking voor het “Autoregeling OK” keurmerk.
 
Met het keurmerk laat een werkgever aan haar medewerkers goed werkgeverschap zien op het gebied van mobiliteit. Voor de werknemers of potentiële werknemers is het een signaal dat het een autoregeling betreft waar de VZR achter staat en die geen onverwachte (financiële) risico’s met zich meebrengt.
 
Voorzitter Jan van Delft hierover: ”Het VZR-arrest (gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 16-02-2016) heeft ons in onze overtuiging versterkt dat de ontwikkeling van het Autoregeling OK een goede zaak is. Duidelijkheid voor zowel werkgever als werknemer.”

Geplaatst op: 13-04-2016 12:22

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen