VZR roept op coulant te zijn met afkoop van leaseovereenkomsten


Datum: 10-11-2015

Er is een ware eindsprint ontstaan op 14%-bijtellingsmodellen. Dit is logisch, want voor de gemiddelde zakelijke rijder valt er vanaf volgend jaar alleen nog te kiezen uit auto’s met 21 of 25% bijtelling. Dit kost de berijder gemiddeld rond € 1.000,- per jaar extra aan bijtelling.

VZR ontvangt veel klachten en opmerkingen van leden die door hun werkgever niet in de gelegenheid worden gesteld om het leasecontract vervroegd te beëindigen. Om toch aan de wens van de berijder tegemoet te komen, roept VZR werkgevers en leasemaatschappijen op om coulant te zijn met het afkopen van leaseovereenkomsten.

Voorzitter Jan van Delft hierover: ”We hebben gekeken naar de huidige 14%-bijtellingsmodellen en de modellen die in 2016 voor de categorie van 15% bijtelling in aanmerking komen. We zien hierbij dat voor de gemiddelde zakelijke rijder, een gezin met twee kinderen, het aanbod met reële opties flink is uitgedund. Voornamelijk een aantal auto’s die nu als elektrisch/hybride bekend staan, vallen straks nog in deze categorie. Voor de meeste leaserijders zijn deze auto’s geen optie. Wij roepen werkgevers en leasemaatschappijen dan ook op soepel om te gaan met voortijdige beëindiging van de bestaande leaseovereenkomsten. Speciaal als deze overeenkomsten in het begin van 2016 toch al afgelopen zouden zijn. Dit vinden wij redelijk en billijk.”

Berijders die in discussie zijn met hun werkgever en/of leasemaatschappij kunnen zich altijd bij VZR melden voor hulp en advies via www.vzr.nl.

Geplaatst op: 10-11-2015 16:37

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen