VZR strijdt voor de zakelijke rijder


Datum: 03-12-2018

De Mobiliteitsalliantie is een breed samenwerkingsverband van relevante partijen in de mobiliteit, waaronder ANWB, RAI Vereniging, TLN, NS en ook VZR, in totaal 23 partijen. Zij allen hebben  één gezamenlijk doel: De Nederlandse mobiliteit vooruit helpen.

Driekwart van Nederlanders ziet mobiliteit vastlopen
Ruim driekwart van de Nederlanders herkent zich in het beeld dat we zowel op de weg als in het openbaar vervoer vastlopen. Dit blijkt uit onderzoek. Tegelijkertijd staat mobiliteit niet hoog op de politieke agenda, terwijl de Nederlander zich daar wél zorgen over maakt. Ruim drie vijfde van de Nederlanders ziet het voor zich, dat in de toekomst één reis met meerdere vervoermiddelen wordt afgelegd. 

Bekijk hier het onderzoeksrapport

De alliantie vraagt tenminste één miljard euro aan extra financiële middelen per jaar voor noodzakelijke investeringen in infrastructuur en pleit voor de komst van een Mobiliteits Minister, die de regie over de mobiliteit heeft. Wil de mobiliteit niet vastlopen dan moet het slimmer, flexibeler, groener, veiliger en vooral daadkrachtiger.

De politiek is ook langzaam hun visie aan het aanpassen. Het is u wellicht opgevallen dat ineens (na de uitzending van Lubach) kilometerbeprijzing (rekening rijden) weer besproken wordt.

Betalen-naar-gebruik
Wij als VZR zijn pertinent tegen spitsheffingen. De zakelijke rijder mag niet gestraft worden voor zijn werkuren én als die toevallig in de spits liggen dan mag hij daarvoor niet ‘gepakt’ worden. Wij zijn wel vóór Betalen naar Gebruik. In plaats de huidige fiscale wetgeving – bijvoorbeeld  motorrijtuigenbelasting – willen wij een systeem van "prijs per kilometer", ongeacht waar of wanneer je rijdt.

Variabele bijtelling
Daarnaast zijn we voorstander, dat de huidige Bijtellingswetgeving wordt vervangen door een variabele bijtelling, die afhankelijk is van je daadwerkelijke kilometrage wat je privé rijdt. En ook mede wordt bepaald door de CO2 uitstoot van je auto.
 
Proeftuin
VZR vindt dat we niet hals-over-kop in een landelijk geldend compleet nieuw systeem moeten stappen. Laten we het eerst op beperkte schaal uitproberen en kijken of het technisch kan én of de doelstellingen bereikt kunnen worden.

Daarom pleit VZR binnen de Mobiliteits Alliantie sterk voor het uitvoeren van pilots (proeftuinen) op dit gebied. Toevallig, of misschien niet zo toevallig, staan dit soort pilots ook in het regeerakkoord van de huidige regering…

Meer informatie over de Mobiliteitsalliantie?
www.mobiliteitsalliantie.nl

Meer informatie over onze lobby voor de zakelijke rijder binnen de Mobiliteits Alliantie vindt u HIER.

VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 06-12-2018 14:34

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen