Waarom is de SUV zo populair?


Datum: 09-06-2022

Maar liefst zeven auto’s uit de lease top 10 van zakenauto’s tussen de €25.000 en €50.000 is een SUV. De Kia Niro reed afgelopen half jaar zelfs 3.135 keer de showroom uit. Een sports utility vehicle is enorm populair. Maar wat is hier de reden van? We zochten het voor je uit.
 
Woonboulevard
De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de ruimte. Vaak zijn er vijf, soms wel zeven, zitplaatsen. Genoeg ruimte om met familie of vrienden op stap te gaan. Geen behoefte aan mensen op de achterbank? Creëer dan een zee van ruimte door de achterbank neer te klappen en plunder bijvoorbeeld een woonboulevard.
 
Onnodig leuk
Doordat een SUV een verhoogde wielophanging heeft kan er makkelijk over oneffen wegen gereden worden. Slecht wegdek of hobbels zijn beter te trotseren zonder (de onderkant van) de auto te beschadigen.


 
Op de troon
De hogere zitpositie zorgt ervoor dat je niet in squat positie de auto in en uit hoeft. In- en uitstappen gaat zo een stuk soepeler. Iets wat overigens niet alleen door de pensionado’s wordt gewaardeerd gezien de jongere gezichten achter het stuur tegenwoordig.

Overzichtelijk
Een goede zichtbaarheid draagt bij aan een veilig gevoel op de weg. Achter het stuur is er door de hoge zit vaak goed overzicht op de weg. Deze overzichtelijkheid zorgt ervoor dat er meer gevoel van controle is over de auto en over de situatie op de weg.

Beste paard van stal
Door de hoge vraag naar SUV’s kunnen deze modellen gunstig (door)verkocht worden. Het model heeft een hoger restwaarde.

De VZR Lease Top 10 is samengesteld aan de hand van de zakelijke kentekenregistraties van het afgelopen half jaar. Bekijk hier de top 10 in andere prijsklassen.

 

Geplaatst op: 09-06-2022 11:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen