Wel of geen bijtelling in 2015


Datum: 30-12-2014

Wel of geen bijtelling, that's the questionWel of geen bijtelling? That’s the question!
Elk kalenderjaar kunnen rijders van een zakelijke auto opnieuw kiezen of ze de auto al dan niet meer dan 500 kilometer privé gaan rijden en of ze dus te maken krijgen met bijtelling. Nu 2015 bijna van start gaat, is het moment aangebroken om het privégebruik van uw zakelijke auto opnieuw te overwegen.
 
Om u daarbij van dienst te zijn hebben we voor u de informatie op een rij gezet.
 
Verklaring geen privégebruik auto
Voor de meeste zakelijke rijders is dit de meest gebruikelijke oplossing. Met deze verklaring geeft u aan de Belastingdienst aan dat u maximaal 500 privékilometers gaat rijden in uw auto en aan uw werkgever verstrekt u hiervan een kopie. Het is noodzakelijk dat u een sluitende ritadministratie bijhoudt. Klik hier voor de voorwaarden, waaraan een ritadministratie moet voldoen. Lees hier meer over de mogelijkheden om uw zakelijke auto buiten de bijtelling te houden.
 
Ondernemers
Voor ondernemers geldt eveneens dat zij hun auto buiten de bijtelling kunnen houden door met een sluitende ritadministratie aan te tonen dat de auto voor maximaal 500 kilometer op jaarbasis privé wordt gebruikt.
 
Bestelauto’s
Bestelauto’s zijn een verhaal apart. Het kan zijn dat er door de werkzaamheden veel verschillende ritten op een dag worden gemaakt, waardoor het lastig is om een sluitende rittenregistratie bij te houden.
Meer over de mogelijkheden die er zijn ten aanzien van de grijs gekentekende auto’s, treft u treft u hier.
 
Ritregistratiesystemen
Ritregistratiesystemen maken het leven van de zakelijke rijder die niet wil bijtellen een stuk gemakkelijker. Omdat het systeem zelf al vrijwel alle gegevens vastlegt, hoeft de berijder alleen nog aan te geven of een rit een privérit of zakelijke rit betreft. Waar systemen in het verleden nogal eens prijzig konden zijn, zijn de huidige oplossingen zeer betaalbaar. Op onze site is veel informatie terug te vinden over ritregistratiesystemen.
 
 

Geplaatst op: 30-12-2014 11:48

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen