Welk imago heeft het merk leaseauto dat ik rijd?


Datum: 13-10-2023

Als het op een leaseauto aankomt heeft de zakelijke rijder vaak de keuze uit een aantal merken en modellen, met extra accessoires als aanvulling. Elk merk heeft zijn eigen unieke identiteit en roept verschillende associaties op bij mensen. Laten we eens kijken naar de automerken van deze Lease Top 10 en welk imago ze dragen.

Tesla
De model Y staat met maar liefst 4.629 zakelijke registraties op nummer één. Het is ook de meest verkochte nieuwe auto in Europa. Als pionier in elektrische voertuigen heeft Tesla het imago van innovatie en duurzaamheid. Het merk heeft de auto-industrie gerevolutioneerd en wordt geassocieerd met de toekomst van mobiliteit.

Volvo
Op de tweede plaats staat de XC40 met 3.283 stuks. Volvo staat wereldwijd bekend om zijn reputatie op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en gezinsvriendelijkheid. Het merk heeft een imago van betrouwbaarheid en wordt geassocieerd met innovatieve veiligheidstechnologieën en een sterke focus op milieuvriendelijkheid.

Volkswagen
Dit merk komt twee keer terug in de Lease Top 10. Op plek drie met de Polo (2.352 registraties) en op plek vijf met de ID.4 (1.912 registraties). Volkswagen is synoniem met betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Het merk heeft wereldwijd een sterk imagp opgebouwd voor degelijke auto's die lang meegaan.Ford
Het Focus model is een vaste factor in de Lease Top 10 en staat dit keer op plek zes met 1.840 zakelijke registraties. Ford wordt vaak geassocieerd met betaalbare en duurzame voertuigen. Het imago van Ford straalt een gevoel van robuustheid en betrouwbaarheid uit.

Renault
De elektrische Megane E-Tech neemt plaats op plek 7. Van dit model zijn er 1.730 stuks geregistreerd. Tegenwoordig heeft dit merk een imago van innovatie en toegankelijkheid opgebouwd en straalt een modern, Europees gevoel van stijl en technologische vooruitgang uit.

Skoda
Dit merk is goed voor twee modellen in de lease top 10. De Enyaq met 1.714 zakelijke registraties op plek acht gevolgd door de Octavia op plek negen met 1.660 stuks.  Škoda werd ooit beschouwd als budgetmerk maar heeft inmiddels een imago van waarde en kwaliteit met een slimme mix van prijs en prestaties. Het merkt wordt geassocieerd met gezinsvriendelijkheid en straalt een nuchtere, praktische aantrekkingskracht uit.

Kia
Op plek tien staat de Niro met 1.648 zakelijke registraties. Het merk wordt tegenwoordig geassocieerd met waar voor je geld, moderne technologieën en betrouwbaarheid. Het merk heeft een positief imago opgebouwd en wordt vaak gezien als een praktische keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige auto zonder het prijskaartje van luxe merken.

Benieuwd naar de andere categorieën? Deze vind je hier.

De VZR Lease Top 10 wordt onder andere gebaseerd op de zakelijke registraties van het afgelopen half jaar. Basis is de goedkoopste fiscale vanaf prijs van het model.

Geplaatst op: 13-10-2023 09:32

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen