Welke auto ontvangt welke zakelijke prijs?


Datum: 02-10-2017

Aan het einde van het jaar worden de balansen opgemaakt. Dit geldt ook voor de leaseauto cq. zakenauto. Welke auto ontvangt de prijs voor aantrekkelijkste lease/zakenauto? Daarvoor zijn er meerdere partijen in de markt die deze prijs willen uitreiken. We hebben ze voor je samengevat.

Allereerst is er Alphabet die de Leaseauto én Private Leaseauto van 2017 bekend maken. De jury bestaat uit in- en externe lease-experts en een autojournalist. Er zijn verschillende categorieën waarin men prijzen kon winnen. In de Economy klasse won de Kia Rio. De Peugeot 3008 won in de Business klasse. Bij de Business+ klasse was de Opel Insignia de winnaar. De BMW 5-serie haalde de prijs binnen bij de Executive klasse.

Leaseauto van het jaar 2017
Uiteraard was er ook een overal winnaar. Van alle prijswinnaars uit de verschillende categorieën was de Peugeot 3008 dé Leaseauto van 2017. Het nieuwe model van Peugeot scoorde goed op alle fronten: goede afwerking & kwaliteit, veel binnenruimte en gedegen en comfortabele wegligging.

Private leaseauto van het jaar
Alphabet snapt goed dat Private Lease heel actueel is en gaf daarom ook een prijs weg voor de Private Leaseauto van het jaar. Dit is de Nissan Micra geworden. Nissan won deze mooie prijs door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en dat hij naar wens van de klant te customizen is.

Leaseauto en Zakenauto verkiezing
In Nederland is er een verschil tussen leaseauto en zakenauto. Er rijden ruim 700.000 leaseauto’s rond en 600.000 zakelijk gekochte auto’s. Daarom is er niet alleen een leaseautoverkiezing, maar ook een zakenauto verkiezing van het jaar. Automobiel Management verzorgt deze prijs en geeft ook prijzen weg voor de Beste Nieuwkomer en Bestelauto van het jaar.

Zakenauto van het jaar 2018
Uit de shortlist van zakenauto’s won de Opel Astra Sports Tourer de prijs: Zakenauto van het jaar 2018. In het voordeel van de Astra spreken zijn uitrusting en geavanceerde techniek die betaalbaar gemaakt is of zelfs standaard geleverd wordt.

Beste Nieuwkomer van 2018
De prijzenkast wordt in september goed aangevuld bij Peugeot, want naast Leaseauto van het jaar met de 3008, wint Peugeot met de 5008 de prijs van Beste Nieuwkomer van 2018. De woorden uit het juryrapport zijn: “Hij oogt iets minder slank dan een 3008, maar biedt daarvoor in ruil enorm veel ruimte. Het interieur- en rijcomfort staan op hoog niveau en Peugeot verdient lof voor zijn gedurfde dashboard concept en een ruime uitrusting."

Bestelauto van het jaar 2018
Naast de leaseauto cq. zakenauto van het jaar is er ook gekeken naar de bedrijfswagenmarkt. Automobiel Management  heeft deze prijs aan Ford gegeven. Hun Ford Transit is Bestelauto van het jaar 2018 geworden. Opvallend is dat dit model van Ford voor de tweede keer deze prijs in de wacht sleept. Deze prijs heeft de Transit te danken aan zijn lage kilometerkostprijs, volledigheid van het gamma en de unieke mogelijkheid om te kunnen kiezen tussen voor-, achter- of vierwielaandrijving.

Wij feliciteren alle winnaars!

VZR

Schrijf je nu in als gratis VZR-lid en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 05-10-2017 12:04

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen