​Welke auto wordt EV van het jaar 2024?


Datum: 10-03-2024

De jaarlijkse zoektocht naar de beste EV van het jaar is weer in volle gang. Voor het zesde achtereenvolgende jaar buigen de juryleden zich over de vraag welke elektrische auto er met de felbegeerde titel 'EV van het jaar 2024' vandoor zal gaan. Met maar liefst 46 merken die EV’s op de markt brengen belooft het een uitdagende jurering te worden. 

Categorieën
Om een evenwichtige vergelijking mogelijk te maken, zijn de EV’s onderverdeeld in drie categorieën. Van elke categorie wordt de top 3 bekend gemaakt. De categorieën zijn onderverdeeld in midden segment, hoog segment en top segment.
Uit de winnaars van deze segmenten wordt de overal winnaar gekozen. Deze auto mag de prestigieuze titel 'EV van het jaar 2024' dragen.

Jury
In 2019 is de verkiezing van de EV van het jaar ontstaan om een eerlijke en gestroomlijnde vergelijking tussen volledig elektrische auto's mogelijk te maken. De jury bestaat uit experts met diverse achtergronden en disciplines. Samen hebben zij criteria vastgesteld op basis waarvan de EV’s worden beoordeeld. Hierbij wordt onder andere gelet op zaken als actieradius, laadsnelheid, leasetarief, verkoopprijs en gebruiksgemak.

Belofte van 2024
Om aandacht te schenken aan nieuwe auto's die recentelijk op de markt zijn gekomen of binnenkort worden verwacht, is de categorie 'Belofte van 2024' ontstaan. Er is nog onvoldoende data beschikbaar voor een volledige beoordeling, maar de jury wil de potentie van een nieuwe auto erkennen. Met de Belofte van 2024 wordt deze erkenning geven. 

En de winnaar is
Op 19 maart wordt bij Verkeersveiligheid Groep Nederland de winnaar bekend gemaakt. Benieuwd naar de winnaar van vorig jaar? Bekijk het hier.

Geplaatst op: 10-03-2024 10:59

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen