Welke elektrische auto wordt de: EV van het Jaar?


Datum: 20-12-2018

De zakelijke rijder kiest steeds vaker voor een elektrische auto (EV). Niet iedere elektrische auto is even geschikt als alternatief voor een benzine- of dieselauto. VZR creëert in samenwerking met AutoWeek en Eneco duidelijkheid. De meest geschikte elektrische auto krijgt begin 2019 de eervolle titel: EV van het Jaar 2019.
 
De elektrische auto wordt in veruit de meeste gevallen zakelijk aangeschaft. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat de zakelijke rijder (ruim 1,3 miljoen) belangrijk vindt bij een elektrische zakenauto. Uit onderzoek blijkt onder andere dat altijd-beschikbaar, vrijheid/ flexibiliteit, comfortabel vervoer en mobiele werkplek belangrijke factoren zijn. Welke EV heeft de beste kwaliteiten? Oftewel:
 

Welke auto wordt de EV van het Jaar?


VZR, AutoWeek en Eneco hebben hun expertise gebundeld en maken in de tweede week van januari 2019 bekend welk model het beste aan alle EV-verwachtingen voldoet. Een gespecialiseerde vakjury buigt zich over deze criteria en de weging. De jury bestaat uit: Martin Huisman, voorzitter (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco) en Joeri van Dam (VZR).
 
Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan de verkiezing gaat verder dan alleen de actieradius (zakelijke rijders vinden dit het belangrijkste criterium). Andere criteria zijn bijvoorbeeld de laadsnelheid (Eneco-expertise), het winterproof zijn, de levertijd, het trekgewicht en het gebruiksgemak/rijeigenschappen (AutoWeek-expertise).
 
Momenteel bieden 17 automerken in totaal 22 volledig elektrische modellen aan. Al deze modellen dingen mee naar de titel. De vergelijkingen op de verschillende criteria zullen duidelijkheid verschaffen aan potentiële kopers. In de tweede week van januari wordt bekend gemaakt welke EV zich voor het eerst de EV van het Jaar mag noemen. Houd uw mail in de gaten!
 
VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 20-12-2018 10:43

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen