Welke EV kies je?


Datum: 30-08-2022

Welke EV kies je?

Wanneer je de keuze voor een EV gaat maken let je op andere zaken dan bij de keuze van een brandstofauto. VZR zet ze voor je op een rij en heeft deze criteria vastgelegd in het EV boek.

Hoe belangrijk is de range voor je en welke range past het beste bij je reisgedrag? Ben je bereid je rijgedrag aan te passen, of wat vaker te laden? Dat zijn allemaal vragen die je vooraf kan bepalen.

Uiteraard is de prijs van de auto en het eventuele leasebedrag van belang, je kiest waarschijnlijk een elektrische auto die binnen je normlease past. Ook in 2023 is er nog korting op de bijtelling van volledig elektrische auto’s. Je betaalt 16% (in plaats van 22%) tot een bedrag van € 30.000,-. Is je auto duurder, dan betaal je boven die € 30.000,- de standaard 22% bijtelling.

Laadsnelheid is een gecompliceerd onderwerp wat het goed overwegen waard is. Waar ga je laden, hoofdzakelijk thuis of toch op de zaak? Dan is het misschien minder belangrijk dat dit supersnel gaat. De meeste EV-rijders hebben een mix van 60% thuisladen, 30% openbare laadpalen en 10% snelladen onderweg.

Ben je van plan een aanhangwagen, caravan of fietsendrager te gaan gebruiken, dan is trekgewicht heel belangrijk. De laatste jaren zijn er steeds meer EV’s die een goed trekgewicht hebben, dus keuze genoeg.

Je kent ze vast wel, de mensen die al elektrisch rijden en zeggen nooit meer iets anders te willen omdat de rij-eigenschappen fantastisch zijn! In het VZR EV boek staan ze op een rij.

Ook het gebruiksgemak is belangrijk. Heb je een groot gezin of moet je voor je werk veel spullen vervoeren? Dan kan een model nog zo leuk zijn, maar als het niet praktisch is heb je er weinig aan.

Check je keuze voor je nieuwe EV in het EV Boek van VZR. VZR is nu alweer bezig met de dataverzameling van de volgende editie van de EV van het Jaar 2023. De winnaar wordt in januari 2023 bekend gemaakt.
 
 

Geplaatst op: 30-08-2022 13:16

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen