Welke auto wordt EV van het jaar 2023?


Datum: 04-02-2023

De selecties voor de EV van het jaar zijn weer begonnen. Alweer voor het vijfde jaar op rij breken de juryleden hun hoofden over welke EV er met de titel EV van het jaar 2023 vandoor gaat. Maar liefst 40 merken leveren EV-modellen, dus het wordt een uitdagende jurering.

Categorieën
De EV’s zijn verdeeld in drie categorieën en van elke categorie wordt de top 3 bekendgemaakt. De categorieën zijn verdeeld in midden segment, hoog segment en top segment De winnaar in het top segment is de overal winnaar en mag de titel EV van het jaar 2023 dragen.

Jury
De EV van het jaar is ontstaan in 2019 om volledige elektrische auto’s goed te kunnen vergelijken. De jury is samengesteld op basis van expertise vanuit verschillende disciplines. Gezamenlijk hebben zij criteria bepaald op basis waarvan de EV’s vergeleken worden. Denk aan range, laadsnelheid, leasetarief, verkoopprijs en gebruiksgemak.

Belofte van 2023
Nieuw dit jaar is de Belofte van 2023. Deze categorie is ontstaan om aandacht te kunnen geven aan auto’s die net op de markt zijn gekomen, of binnenkort zullen komen. Denk bijvoorbeeld aan de NIO ET7, Hongqi E-HS9, BYD Atto3, Hyundai Ioniq 6 en de MG MG4 electric. Er is nog onvoldoende data beschikbaar voor een volledige beoordeling, maar de jury wil de potentie van een nieuwe auto erkennen. Met de Belofte van 2023 wordt deze erkenning geven. 

De EV van het jaar 2023 wordt op 21 februari bekend gemaakt. Benieuwd wie er vorig jaar met de titel vandoor ging? Bekijk het hier.

Geplaatst op: 08-02-2023 18:17

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen