Wiebes draait lage bijtelling de nek om


Datum: 24-10-2014

In de vandaag verschenen Nota draait Wiebes de lage bijtellingscategorieën de nek om. Op een aantal niet-zakelijke kleine auto's na, vallen alle leaseauto's vanaf 2016 weer in het tarief van 25% bijtelling. Dit kost berijders van een auto van de zaak gemiddeld € 167 netto per maand. VAVDZ vindt het ongehoord dat dit in een Nota van Wijziging even snel geregeld wordt. Feitelijk worden daar tussen neus en lippen door, 1 miljoen consumenten, die de auto zakelijk rijden mee benadeeld.

Lagere bijtelling is er alleen nog voor de elektrische en semi-elektrische voertuigen, die gaan van 4 en 7% naar 7 en 14%. Alleen auto's met een CO2-uitstoot van 79 gram of minder krijgen 20% bijtelling. Dit betreft echter in totaal slechts een handvol modellen, waarvan de meeste niet geschikt zijn voor veelvuldig zakelijk gebruik. 
 
VAVDZ begrijpt niet dat Wiebes voor 2016 verwijst naar stabiliteit van belastinginkomsten. Deze aanpassing betreft een enorme lastenverzwaring voor de werkende burger. Ons voorstel in deze blijft gestaffelde bijtelling: berijders vragen om te betalen per gereden privékilometer. De berijder in Nederland betaalt de hoogste bijtelling vergeleken met alle andere landen in Europa.
 
VAVDZ roept de politieke partijen op om deze wijziging niet te accepteren. Daarnaast roept VAVDZ de Staatssecretaris op om in Autobrief 2 te komen met duurzaam en integraal beleid waarin ad hoc besluiten zoals in de nota voor 2016 niet voorkomen.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en ons steunen in de lobby: meld u hier kosteloos aan!
Bekijk hier de lobbypunten van de vereniging.

VAVDZ roept berijders op om protest aan te tekenen en is gestart met de petitie www.wiebesnee.nl

 

Geplaatst op: 27-10-2014 08:54

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen