Wiebes maakt nieuw plan!


Datum: 31-10-2014

Nadat VAVDZ haar ongenoegen breeduit kenbaar heeft gemaakt, onder meer op de voorpagina en pagina’s 2 en 3 in De Telegraaf van 25 oktober, en BOVAG-Rai nu ook met een alternatief voorstel komen, draait Wiebes bij. Vandaag heeft Wiebes aangegeven dat hij de tussenoplossing op verzoek van meerdere partijen gaan aanpassen. Maandag presenteert hij dit plan. Het lijkt erop dat hij de normen gaat aanpassen en een extra bijtellingstarief gaat toevoegen.
 
VAVDZ is tevreden dat Wiebes inziet dat de huidige tussenoplossing niet goed is, maar Vereniging Auto Van De Zaak vindt het bij lange na niet goed genoeg! Ons voorstel blijft gestaffelde bijtelling: belasten naar daadwerkelijk privégebruik, hoe meer privékilometers, hoe meer bijtelling. Dat is waar de bijtelling voor bedoeld is en was. De milieuvriendelijkheid van de zakelijke auto zelf is reeds verdisconteerd in de catalogusprijs. Dat hoeft dan niet nog eens terug te komen in het bijtellingspercentage.
 
Staffelen van bijtelling is niet nieuw. Tot 2004 werd de systematiek gehanteerd, maar is er uiteindelijk van afgestapt vanwege de administratieve rompslomp. Nu zijn er ritregistratiesystemen met een keurmerk zodat het beter te controleren valt.
 
Onderzoek van VAVDZ wijst bovendien uit dat zakelijke rijders bereid zijn minder autokilometers te maken als ze daar een netto besparing mee realiseren. Bij 1.500 euro per jaar, zegt 40% minder privékilometers te gaan maken. Wij zijn ervan overtuigd dat een gestaffelde bijtelling het aantal autokilometers vermindert en daarmee de CO2-uitstoot!

Steunt u de mening van de Vereniging? Teken hier de petitie 
Op de hoogte blijven van alle wijzigingen? Meld u hier aan

Geplaatst op: 31-10-2014 16:40

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen