1500x Wiebesnee.nl


Datum: 28-10-2014

Zakelijke rijders gaan er vanaf 2016 meer dan € 100,- netto in salaris op achteruit omdat Staatssecretaris Wiebes het gebruik van de lage bijtellingscategorieën van 14 en 20% vrijwel onmogelijk maakt. VAVDZ is een petitie gestart en heeft na een aantal dagen al meer dan 1.500 tekenaars op www.wiebesnee.nl.
 
Even zag het er naar uit dat Staatssecretaris Wiebes met het uitstellen van Autobrief 2 naar een structurele oplossing ging zoeken voor het hervormen van de bijtelling. Niets is echter minder waar. In een Nota van Wijziging (nota bene), wordt vanaf 2016 het rijden in een auto met een lage bijtelling vrijwel onmogelijk gemaakt. Op een aantal niet-zakelijke kleine auto's na, vallen alle auto's vanaf 2016 weer in het tarief van 25% bijtelling.

VAVDZ heeft vele reacties gekregen en is direct met een petitie gestart. Na een paar dagen zijn er al meer dan 1.500 berijders die de petitie ondertekend hebben. VAVDZ roept alle berijders van Nederland op om de petitie te tekenen op www.wiebesnee.nl. Deze petitie zal vervolgens aan Wiebes aangeboden worden. Haast is geboden, omdat de Kamer op 13 november over de Nota van Wijziging besluit.
 
Op de hoogte blijven? Meld je hier gratis aan!

Geplaatst op: 28-10-2014 14:00

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen