Werkgevers weigeren winterbanden te vergoeden


Datum: 07-12-2012

Meer dan 20% van de zakelijke rijders betaalt de winterbanden uit eigen zak. Werkgevers weigeren om voor hun werknemers faciliteiten te treffen om het monteren van winterbanden mogelijk te maken. VAVDZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door dit onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Met de komst van het eerste sneeuwfront laait de discussie over winterbanden onder zakelijke rijders weer op. Uit online onderzoek van VAVDZ blijkt dat net als vorig jaar 25% van de berijders de winter in gaat zonder winterbanden. Van alle berijders geeft 55% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Vorig jaar was dit nog 51%. 22% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betaalt deze uit eigen zak.

De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. Er reageerden 659 respondenten via de site www.vavdz.nl op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.
De Vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAVDZ onverantwoord.

VAVDZ is een voorstander van het gebruik van winterbanden. “Winterbanden zijn prettig in winterse omstandigheden en op aspecten die met veiligheid te maken hebben, mag je niet besparen.” aldus voorzitter Martin Huisman.

Lees hier meer over winterbanden
Geef uw mening of ervaring

Bekijk de uitslag van de enquete

Geplaatst op: 07-12-2012 10:52

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen