Winterbanden horen standaard in autoregeling


Datum: 16-12-2011

25% van de berijders gaat de winter in zonder winterbanden. Meer dan 20% moet de winterbanden uit eigen zak betalen. VAVDZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door deze onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Van alle berijders gaat 25% de winter in zonder winterbanden. Vorig jaar was dit nog 30%. De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 51% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Bijna 21% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak.
De Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. De 521 respondenten reageerden via de site www.vavdz.nl op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.
VAvdZ is een groot voorstander van het gebruik van winterbanden. “Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden”, aldus voorzitter Martin Huisman . De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAvdZ onverantwoord.

Lees hier het onderzoek.

Lees hier meer over winterbanden in het algemeen.

Geplaatst op: 21-12-2011 10:07

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen