Definitie woon-werk kilometers


Datum: 19-09-2012

VAVDZ heeft de exacte definitie van woon-werk kilometers uit de wetteksten gefilterd en op de site gepubliceerd. Voor het nog kunnen voldoen aan de 500 kilometer verklaring is de definitie van wonen en werken cruciaal. Dit geldt overigens ook voor het vergoeden of ontvangen van een onbelaste kilometervergoeding daar waar het gaat om zakelijke reizen gemaakt met de eigen auto.

De definitie van woon-werk verkeer is gerelateerd aan de regels die daarvoor gelden in de omzetbelasting. Er zijn daarbovenop echter aanvullende regels bepaald.

Er is speciaal rekening gehouden met mensen die vanuit huis werken en ondernemers waaronder zzp-ers. De reguliere werknemer die vaak thuis werkt, wordt echter niet ontzien. Zo ook de loodgieter niet die met het busje van de zaak naar huis rijdt. De rit naar de klant mag dan wel als zakelijk beschouwd worden, de rit van de zaak naar huis is wel degelijk privé in de nieuwe wetgeving.

Of de regeling doorgaat, zal in de komende weken moeten blijken. VAVDZ is tegen dit wetsvoorstel en roept alle belanghebbenden op om de lobby tegen de forensentax te ondersteunen middels een petitie.

Geplaatst op: 19-09-2012 12:37

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen