Definitie woon-werk kilometers


Datum: 19-09-2012

VAVDZ heeft de exacte definitie van woon-werk kilometers uit de wetteksten gefilterd en op de site gepubliceerd. Voor het nog kunnen voldoen aan de 500 kilometer verklaring is de definitie van wonen en werken cruciaal. Dit geldt overigens ook voor het vergoeden of ontvangen van een onbelaste kilometervergoeding daar waar het gaat om zakelijke reizen gemaakt met de eigen auto.

De definitie van woon-werk verkeer is gerelateerd aan de regels die daarvoor gelden in de omzetbelasting. Er zijn daarbovenop echter aanvullende regels bepaald.

Er is speciaal rekening gehouden met mensen die vanuit huis werken en ondernemers waaronder zzp-ers. De reguliere werknemer die vaak thuis werkt, wordt echter niet ontzien. Zo ook de loodgieter niet die met het busje van de zaak naar huis rijdt. De rit naar de klant mag dan wel als zakelijk beschouwd worden, de rit van de zaak naar huis is wel degelijk privé in de nieuwe wetgeving.

Of de regeling doorgaat, zal in de komende weken moeten blijken. VAVDZ is tegen dit wetsvoorstel en roept alle belanghebbenden op om de lobby tegen de forensentax te ondersteunen middels een petitie.

Geplaatst op: 19-09-2012 12:37

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen