Zakelijke rijders kiezen vooral voor een SUV


Datum: 16-04-2020

Elke maand kijken  we naar de interessantste zakenauto’s in een bepaalde prijscategorie. Deze maand zijn dat  de meest geregistreerde zakenauto’s tussen de € 20.000,- en € 40.000,- van het afgelopen half jaar. Het is opvallend dat in deze prijsrange veel dezelfde type zakenauto’s rijden. Wij ranken ze op het aantal zakelijke registraties.

Nederland stationwagenland
Europees gezien worden er in Nederland procentueel gezien veel stationwagens verkocht. Ten opzichte van sedan-modellen verkoopt een stationwagenvariant van hetzelfde model drie tot zeven keer meer. Sommige modellen kun je je niet meer voorstellen zonder stationwagen. Denk maar aan de stationwagenvarianten van de Ford Focus (2) en Volkswagen Golf (3), maar ook de recent vernieuwde Skoda Octavia Combi (5) en de Toyota Corolla Touring Sports (6) pakken hun aandeel in de zakelijke markt.

SUV is het interessantst voor zakelijke rijder
Van de Top 10 modellen die het afgelopen half jaar, zakelijk gezien, het meest verkocht zijn. Is het toch de SUV waar de zakelijke rijder het meest voor gekozen heeft. Het meest verkochte model is zelfs een SUV. Dat is de Kia Niro (1). Zijn broertje de Hyundai Kona (4)  staat ook nog in de Top 5. Nog binnen de Top 10 staan de Duitse modellen de Volkswagen Tiguan (7), Skoda Kodiaq (8) en Volkswagen T-Roc (9).

Nissan Leaf is uniek
De hekkensluiter van de VZR Lease Top 10 is de Nissan Leaf (10). Dat is opvallend, omdat hij alleen leverbaar is als 5-deurs hatchback. Zijn Top 10-positie heeft hij bereikt ondanks, dat hij alleen maar leverbaar met een volledig elektrische aandrijving, of is het juist dankzij?

Bekijk hier alle VZR Lease Top 10's in elke prijsklasse. 

Geplaatst op: 16-04-2020 11:25

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen