Politieke situatie zorgwekkend


Datum: 02-09-2012

Veel woorden en weinig daden bij het tegenhouden van de forensentax en het behoud van de 500 km regeling.

Voor of tegen de forensentax is het grootste discussiepunt of onderwerp van de one-liners in de verschillende debatten en programma’s van partijen. Het is makkelijk gezegd, ‘’Wij zijn tegen de forensentax’’, dit klinkt als muziek in de oren, de Vereniging merkt echter dat er nog veel "maars" zijn en "onder voorbehoud"’ of "met uitzondering van de leaseauto.!"

Een zorgwekkende situatie is de uitspraak van Ton Elias van de VVD *:
" Wij gaan deze maatregel als het even kan zo snel mogelijk terugdraaien. Echter, als het kabinet er niet zit voor Prinsjesdag, en ik heb niet de indruk dat dat zo is, dan houden we hem overeind."

De gestaffelde bijtelling waar meerdere automotive partijen, zoals de Vereniging, voor pleiten lijkt aan de kant geschoven te worden. Niet wetende dat de branche zich al heel het jaar voorbereid op de gestaffelde bijtelling van de bestelbusjes. Een mooie opstap naar een betere vorm van het heffen van de belasting die wij "bijtelling" noemen.

Beseffen de partijen de financiële impact van deze regeling? De verhoogde administratieve lasten? Het verschil tussen de effecten van de onbelaste kilometervergoeding en de afschaffing van de 500 km-Verklaring? Een vraag van een oplettende Autoweek journalist over de 500 km regeling deed acht woordvoerders met de mond vol tanden staan tijdens het BOVAG-RAI mobiliteitsdebat.

Er zijn zeer wisselende uitspraken of interpretaties van uitspraken. Het stemadvies van de Vereniging is gebaseerd op verkiezingsprogramma’s en interviews. Maar als je de analyse van het CPB bestudeert, zijn er ineens nog maar 2 partijen tegen de afschaffing van de 500 km-verklaring.
 
De Vereniging Auto Van De Zaak zet zich schrap voor een stevig najaar en gaat, namens de inmiddels 11.000 leden, onverminderd hard door met de lobby richting de politieke partijen.

Geplaatst op: 03-09-2012 11:03

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen