20% daling in aantal gereden kilometers vanaf 2020


Datum: 03-07-2020

VZR voorspelt vanaf dit jaar een daling van 20% van het aantal zakelijk gereden kilometers.
Dit heeft een positief effect op de luchtkwaliteit en de filedruk. Dit zal echter ook omzetverlies betekenen voor de automotivesector. Zoom en Teams is voor BMW een grotere concurrent dan Mercedes of Jaguar. Een nieuwe wereld.


Uit een rondgang onder zakelijke rijders blijkt dat zij gemiddeld minimaal één dag meer thuis gaan werken na de Coronatijd. Dit heeft een direct effect op het gebruik van de leaseauto. Met een vijfdaagse werkweek betekent dit naar schatting ook een daling van 20% in het aantal gereden kilometers.

Positief voor filedruk en de luchtkwaliteit
Het reduceren van het zakelijk verkeer met 20% heeft een enorm positief effect op de filedruk.
Uit eerdere studies bleek dat slechts bij een paar procent minder verkeer de filedruk exponentieel afneemt. Verder heeft het minder rijden een hele positieve uitwerking op de luchtkwaliteit en de CO2. “Alle maatregelen, zoals de snelheidsbeperking naar 100 km per uur, kunnen direct weer ter discussie worden gesteld”, aldus Jan van Delft, voorzitter van de Vereniging Zakelijke Rijders. “Er moet aan economisch herstel gewerkt worden en dat doe je door efficiencymaatregelen door te voeren. Ergens sneller kunnen zijn is bijzonder prettig en efficiënt”.

Zoom en Teams zijn de “nieuwe” concurrentie van de mobiliteitsbranche
Met een reductie van 20% van het aantal zakelijke kilometers, moeten leasecontracten herzien worden en is er minder onderhoud nodig; dit zal de autosector toch gaan voelen. Eigenlijk zijn Zoom en Teams daarmee een nieuwe concurrent gebleken voor ieder automerk en iedere leasemaatschappij.
 
VZR adviseert werkgevers om met hun leasemaatschappij te praten over de contractvoorwaarden als de ingezette auto’s structureel minder kilometers blijken te rijden. Dit voordeel kan goed gebruikt worden voor het inrichten van flexibele mobiliteitsbudgetten, aldus VZR.

Geplaatst op: 03-07-2020 13:37

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen