25% bijtelling in 2016 blijft 25% vanaf 2017


Datum: 07-12-2015

Wij krijgen steeds vaker vragen van onze leden of de bijtelling op in 2016 geleverde 25% bijtelling auto’s per 1-1-2017 aangepast wordt naar de dan geldende 22%.

De aanname hiervan was dat dit niet het geval zou zijn, maar er waren genoeg redenen om hier toch een balletje over op te gooien. Het lijkt fair, het voorkomt marktverstoring in 2016 en het is simpeler controleren voor de belastingdienst.

We hebben het Ministerie van Financiën gevraagd wat het beleid is en, nog belangrijker, of er een overgangsregeling komt voor zakelijke rijders van wie het contract in 2016 aan het einde van de looptijd zit. Veel zakelijke rijders hebben immers niet de keuze om hun leasecontract een paar maanden te verkorten of verlengen.

We ontvingen als antwoord een brief van het ministerie waarin duidelijk wordt dat er niet ingegaan wordt op de door ons voorgestelde overgangsregeling. Hiermee willen we meteen een oproep doen. Voelt u zich hierdoor gedupeerd en loopt uw leasecontract af in 2016, zou u ons dat via een e-mail willen laten weten?

Geplaatst op: 10-12-2015 10:19

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen