Auto steeds groter


Datum: 29-04-2021

Vroeger was de Mini echt een kleine auto. Dat is in de loop der jaren wel veranderd. De huidige Mini’s zijn tot wel 63% groter dan vroeger. Hiermee kunnen we de Mini niet echt meer “mini noemen. Maar eerlijk gezegd, de meeste mensen zullen ook niet meer comfortabel in hun auto zitten als deze de omvang had van de auto’s van vroeger.

Breder dan 2 meter
De gemiddelde middenklasser is tegenwoordig breder dan 2 meter. Nieuwe parkeerplaatsen hebben een NEN-norm van 2,4m en gewenst is eigenlijk een breedte van 2,5 meter. Oudere parkeerplaatsen halen echter de norm niet eens. Wanneer je hier dus met je, steeds groter wordende, nieuwe bolide aan komt rijden, wordt parkeren een uitdaging. Niet gek dat modellen tegenwoordig worden uitgerust met verschillende veiligheidssystemen zoals automatische inparkeren!

Nog een voorbeeld, de Golf van Volkswagen. De nieuwe Golf 8 is ten opzicht van de Golf 1 behoorlijk gegroeid. De wielbasis is vergroot met 14cm, de Golf is 46cm langer en 18cm breder geworden. Dit alles heeft natuurlijk ook effect op het gewicht van de auto. Het gewicht van de Golf 1 lag op 805kg, de Golf acht weegt in op 1360kg.

Ook de prijzen nemen toe
Het materiaal, samen met nieuwe technieken, laat de prijzen van de auto’s flink toenemen. De gemiddelde stijging van de autoprijzen ligt op € 1.500,- per jaar, dit is meer dan de gemiddelde inflatie. De auto wordt dus niet alleen groter, maar ook duurder. Dit ziet de zakelijke rijder ook terug in de te betalen bijtelling. Stijgende catalogusprijzen vertalen zich door in een hogere bijtelling.
Wil je weten wat je bijtelling gaat worden voor je nieuwe leaseauto? Bereken dit in onze bijtellingscalculator!

Geplaatst op: 04-05-2021 10:24

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen