Beste Leasemaatschappijen van 2017/2018 zijn bekend


Datum: 12-12-2017

Naast de categorie Berijders heeft het jaarlijks tevredenheidsonderzoek dit jaar ook winnaars in de categorieën Wagenparkbeheerders en Private Lease rijders opgeleverd. ALD Automotive, Friesland Lease, Athlon en Alphabet gaan met de hoofdprijzen naar huis.
 
Het onderzoek, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Tevreden.nl in opdracht van VZR, werd voor de zevende keer uitgevoerd. Dit jaar met een verscherpte opzet en met twee nieuwe categorieën. Meer dan 8.000 respondenten gaven hun mening over tientallen leasemaatschappijen. De leasemaatschappij krijgt gemiddeld een rapportcijfer van 8,1 en heeft een NPS van 31. Op 12 december zijn de resultaten bekendgemaakt tijdens het
VZR Lease Event 2017.
 
Tevredenheid onder Leaserijders
De eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2017/2018 in de categorie grote leasemaatschappijen is overhandigd aan ALD Automotive. Zij mogen zich dit jaar beste leasemaatschappij van Nederland noemen. De tweede plaats wordt ingenomen door Alphabet en Arval is heel mooi op de derde plaats geëindigd.
In de categorie middelgroot/klein is Friesland Lease als winnaar uit de bus gekomen. WagenPlan is tweede geworden en Wittebrug Lease derde.
 
Tevredenheid onder Wagenparkbeheerders
De categorie Wagenparkbeheerders is nieuw. Zij zijn het meest tevreden over Athlon. WagenPlan is tweede geworden in deze categorie en Alphabet derde.
 
Tevredenheid onder Private Lease rijders
De groeimarkt private lease is ook gewaardeerd. Bijna 2.000 Private Lease rijders hebben aan het onderzoek deelgenomen. Alphabet komt als beste uit de bus in deze nieuwe categorie. ALD Automotive is nummer twee geworden en IKRIJ.NL is als derde geëindigd. 
 
Voorzitter Jan van Delft: “Wij zien positieve ontwikkelingen door de jaren heen. Zowel in de ontwikkeling van dit inmiddels befaamde onderzoek als in de manier waarop lease-maatschappijen continu bezig zijn hun klanttevredenheid en NPS te verhogen. Wij zijn zeer benieuwd naar de ontwikkelingen van de komende jaren, met name op het onderdeel Private Lease. Het is zaak daar naast de mooie salesaantallen ook de tevredenheid op een hoog peil te houden. Tot nu toe lukt dit prima. Wij zijn zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek en met de tevredenheid van de verschillende soorten berijders.

Over Vereniging Zakelijke Rijders:
Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is de belangenbehartiger voor zakelijke rijders. Zij zet zich in voor ruim 1,3 miljoen mensen die over een leaseauto of andere auto van de zaak beschikken en voor mensen die zakelijke kilometers rijden in hun privéauto. Wilt u meer informatie over VZR of het onderzoek? Neem dan contact met ons. 

Geplaatst op: 29-07-2019 09:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen