Compacte leaseauto’s zijn van alle landen thuis


Datum: 01-07-2022

Bij auto’s in de prijsklasse tot € 25.000 is de keuze groot. De verdeling en herkomst van deze modellen is misschien nog wel groter. Autofabrikanten over de hele wereld doen mee in deze editie van de Lease top 10. Welke modellen uit het A en B-segment trekken de meeste zakelijke rijders?

Vive la France
Peugeot, Renault en Citroën hebben allemaal een plekje in de lease top 10 bemachtigd. De Fransozen bouwen dus zakelijk aantrekkelijke auto’s. De Peugeot 208 staat met 2.271 registraties afgelopen half jaar op de eerste plek, mede door de elektrische variant. Allemansvriend Renault Clio staat met 1.577 registraties op plek 6, gevolgd door de Citroën C1 met 1.145 registraties, die nu nog alleen uit voorraad leverbaar is. De Citroën C3 You! Is de opvolger van deze kleine stadsauto.

Deutsche Gründlichkeit
Duitsland is in bijna elke Lease top 10 goed vertegenwoordigd en staat met de Opel Corsa op plek 3 (1.670 registraties) en met de Volkswagen Polo op plek 4 (1.656 registraties). Het onderlinge verschil is dus klein. De Opel Corsa bestaat al 40 jaar en staat anno nu op hetzelfde platform als de Peugeot 208.
Aziatische landen steeds sterker aanwezig
Zowel Kia als Toyota hebben beiden twee keer een plekje veroverd. De Kia Picanto staat zelfs op plek twee met 2.505 registraties. Dit compacte, veelzijdige model vinden we altijd terug in de top 3. De Kia Stonic is een nieuwkomer en staat op plek 9 met 949 registraties. Exact zoveel als de Toyota Yaris die net zo vaak op kenteken is gezet. Toyota’s kleinste, de Aygo, is ook een vast gezicht en staat op plek 5 met 1.365 registraties.

De VZR Lease Top 10 is samengesteld aan de hand van de zakelijke kentekenregistraties van het afgelopen half jaar. Volgende maand de VZR Lease Top 10 met de populairste zakenauto’s vanaf € 50.000,-. Alle Lease Top 10’s kun je hier terugvinden.

Geplaatst op: 01-07-2022 09:09

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen