De directeur en zijn zakenauto


Datum: 28-10-2021

De directeur en zijn zakenauto

In ons jaarlijkse mobiliteitsonderzoek onderscheiden wij drie typerende persona’s. De accountmanager, de afdelingsmanager en de directeur. In dit artikel staat de directeur in de spotlights. Hij/zij is gemiddeld 52 jaar en verdient een jaarsalaris van gemiddeld € 99.750,-. De directeur rijdt niet dagelijks het hele land door, maar maakt wel lange ritten en gaat soms ook de grens over.

Comfortabel rijplezier
Jaarlijks legt de directeur gemiddeld 28.000 km met zijn zakenauto af. De gemiddelde cataloguswaarde van de auto is € 64.900, -. Voor de directeur betekent de zakenauto comfortabel en ontspannen de bestemming bereiken. Ook het rijplezier speelt een belangrijke rol.

Automerk vaak belangrijker dan aandrijving
Van de respondenten in deze functie wil 54% een volledig elektrische variant als volgende auto. De directeuren die voor een andere aandrijving kiezen, doen dit vooral omdat het voorkeursmerk geen geschikte elektrische modellen heeft.
Veel merken kondigen aan in 2025 alleen nog maar elektrisch aangedreven modellen te willen produceren. Wanneer het voorkeursmerk met geschikte elektrische modellen komt, zal het percentage dat elektrisch wil rijden binnen deze groep nog verder oplopen.

Premiummerken hebben de overhand
Met de eerdergenoemde cataloguswaarde van € 64.900,- is de keuze op de automarkt vrij breed. Voor een volgende auto zijn de premiummerken populair. De merkvoorkeur voor Tesla en BMW ligt gelijk met 17%, daarna volgt Audi met 15% gevolgd door Volvo met 12% merkvoorkeur. De merkmodellen die behoren bij die prijscategorie zijn bijvoorbeeld de Tesla Model Y, BMW 5-serie en de Audi E-tron 50 quattro

De intellectuele cultuurliefhebber
We zien binnen het persona directeur diverse geotypen, de sterkste hierin is de intellectuele cultuurliefhebber (29%). Deze, vaak hoogopgeleide, respondenten zijn liefhebber van innovaties. Dit zien we terug in de toenemende interesse in elektrisch rijden, maar ook in de eis aan prestaties. Die auto moet immers wel meer te bieden hebben ten opzichte van het huidige voertuig.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan als member van VZR.

 

Geplaatst op: 04-11-2021 10:35

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen