‘Elektrisch rijden’ is trending


Datum: 13-07-2017

Iedereen wil het hebben over elektrische auto’s. Niet alleen autofabrikanten brengen hun elektrische nieuws. Ook overheden geven aan tot wanneer benzine- en dieselauto’s nog verkocht mogen worden. En uiteraard zijn er de analisten die het complete plaatje verwoorden in een analyse. Wij hebben het voor je samengevat.

Vorige week had Volvo aangegeven dat vanaf 2019 elke nieuwe Volvo een elektrische aandrijving aan boord heeft. Frankrijk wil binnen 23 jaar geen benzine of dieselauto’s meer verkopen. Noorwegen  kijkt niet zo ver vooruit. Zij willen namelijk al per 2025 geen nieuwe benzine- of dieselauto’s meer verkopen. ING heeft de gehele markt geanalyseerd en zij verwachten dat er per 2035 alleen maar elektrische auto’s verkocht zullen worden, in heel Europa.

‘Dead’-line voor benzine en diesel
Het gaat er in deze niet om wie gelijk heeft, maar de conclusie kan wel getrokken worden dat de opmars van de volledig elektrische auto niet te stoppen is. Elke analist waagt zich aan een voorspelling en iedere overheid wil hun steentje bijdragen aan een goed milieu en stelt daarom een deadline. Dit wordt dan ook de letterlijke ‘dead’-line voor benzine- en dieselauto’s.  

Automerken
Fabrikanten willen en moeten ook mee in deze elektrificatie trend. Tesla is het meest succesvolle merk met alleen maar elektrische auto’s. Uiteraard wordt het succes van Tesla opgemerkt door de “klassieke” autofabrikanten. Autofabrikanten investeren significant meer in de elektrificatie van hun wagenpark. Volvo bijvoorbeeld, levert vanaf 2019 elk nieuw model met een elektrische aandrijving. Uiteraard zitten daar ook 100% elektrische auto’s tussen.

Omarming
De omarming van elektrische auto’s valt of staat met de ontwikkeling en kosten van accu’s de aankomende jaren. Deze worden goedkoper, maar zorgen ook voor een grotere actieradius. Modellen zoals de Nissan Leaf, Renault Zoe en BMW i3 krijgen met bijna elke modeljaarwissel een beter accupakket mee, wat voor een grotere actieradius zorgt. Er wordt veel verwacht van de Opel Ampera-E. Zoveel zelfs dat Opel de vraag niet aan kan. Over luxe-problemen gesproken.

Bij de VZR zijn we voor de elektrificatie van auto’s. Dit zorgt namelijk voor zuinigere én schonere auto’s. En daar profiteert niet alleen de zakelijke rijder van!

Op de hoogte blijven?
Via onze website en ons ledenbulletin houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen en tips rondom zakelijk rijden. Schrijf u nu in als VZR-lid en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijke rijdend Nederland. Daarnaast helpt u ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 – 345 246.

Geplaatst op: 13-07-2017 10:52

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen