Deze nieuwe elektrische auto's zijn leverbaar in het vierde kwartaal


Datum: 05-10-2020

Q4
In het derde kwartaal hadden we ’slechts’ twee nieuwe EV modellen op de agenda staan. De Honda-E en de Mazda MX-30. Dit kwartaal  zien we  merken die de EV modellen graag in 2020 nog op de weg hebben rijden. Voor de Nederlandse zakelijke rijder betekent dit 8% bijtelling in plaats van de 12% in 2021. Wij hebben deze editie 6 modellen die in het aankomend kwartaal hun opmars gaan maken.

Aiways U5
Een voor Europa nieuwe Aziatische elektrische auto met goede prestaties én prijs. De nieuwe speler uit China genaamd Artificial Intelligence Ways, ofwel Aiways, heeft recent een megafabriek neergezet in Shangrao. In oktober is het eerste model verkrijgbaar, de U5. Het betreft een compacte elektrische SUV met een strak, vrij minimalistisch design.
Prijs: vanaf € 37.500,-
Actieradius: 335 km
Leverbaar: oktober 2020


Audi e-Tron Sportback 55
Het is de coupé-gelijnde variant van de e-Tron. Het sportback model van Audi is net iets lager dan zijn broer. Hierdoor oogt de Audi e-tron Sportback 55 sportiever. Deze verandering gaat logischerwijs wel ten koste van een beetje hoofdruimte en bagageruimte. Het voornaamste voordeel van deze coupé is dat door de lagere weerstand op de auto, de actieradius verlengd is. Overigens is het model niet sneller dan zijn broer is.
Prijs vanaf € 100.000,-
Actieradius: 446 km
Leverbaar: oktober 2020


Fiat 500e (cabrio)
In Amerika was er al een elektrische Fiat 500 leverbaar. Van het nieuwe model wordt er ook een elektrische versie geleverd die naar Europa komt. Voor een compacte auto wordt er een relatief grote 42 kWh batterij gebruikt waarmee de 500e 250 km (WLTP) ver komt. 
De Fiat 500e wordt geleverd als dichte Berlina en cabriolet variant. De cabriolet is de eerste elektrische cabriolet in zijn klasse. Het cabriolet gevoel krijg je bij deze elektrische Fiat door het stoffen dak tussen de raamstijlen naar achteren te laten schuiven.
Prijs vanaf € 38.900,-
Actieradius: 320 km
Leverbaar: November 2020


Lexus UX 300e
De eerste elektrische auto van Lexus is een elektrische variant op de reeds bestaande Lexus UX. Het model heeft een actieradius van 300+ kilometers en dat is veelal voldoende voor de Nederlandse berijder. De concurrentie in dit prijssegment is mede daarom fors en moet de Lexus het hebben van zijn status en afwerking.
Prijs vanaf € 49.990,-
Actieradius: 300+ km
Leverbaar: oktober 2020


Volvo XC40 Recharge
De eerste EV van Volvo is verkrijgbaar vanaf oktober dit jaar. Het model is qua design gelijk aan de huidige XC40 en gaat onder de naam XC40 Recharge. Met 408 pk, 80% opladen in 40 min en een bereik van 400+ kilometer brengt de Volvo XC40 een stevig pakket op prestatie vlak. Hier hangt dan ook een passend prijskaartje aan.
Prijs vanaf ongeveer € 58.775,-
Actieradius: 400+ km
Leverbaar: oktober 2020


Volkswagen ID.3 Pro S
Volkswagen speelt al iets langer mee op de EV markt en deze ervaring hebben ze nu gestopt in de nieuwe ID lijn. Met deze lijn maakt  Volgwagen elektrisch rijden toegankelijk voor iedereen. Er komen meerdere versies van de ID.3 uit, in het vierde kwartaal is het de beurt aan de ID.3 pro. Zoals veelal de pro versie doet vermoeden onderscheid hij zichzelf door eigenlijk alles iets meer te hebben. Het betreft een grotere batterij, langere actieradius en sneller laden van de batterij.
Prijs vanaf ongeveer € 43.000,-
Actieradius: 440km
Leverbaar: oktober 2020

Geplaatst op: 29-10-2020 10:20

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen