Gratis tanken op vakantie


Datum: 25-07-2017

Je wilt onbekommerd kunnen genieten van je vakantie. Dat begint bij een goede voorbereiding. Wat neem je mee in je auto en waar moet je onderweg aan denken? Als je je goed voorbereidt, dan scheelt dat veel stress en zelfs geld tijdens je vakantie. Lees ook onze zakenauto-checklist

Tijdens je autovakantie zijn er zaken waar je altijd mee te maken krijgt, zoals tanken en navigeren. Er zijn ook zaken die je  verplicht in je auto moet hebben liggen voor het geval je problemen krijgt. We zetten de belangrijkste vakantiezaken voor je op een rij.

Gratis tanken op vakantie
Wist je dat je je buitenlandse brandstofkosten kunt aftrekken van je bijtelling? Dit dient wel van te voren met je werkgever afgesproken te zijn in bijvoorbeeld je autoregeling. Dit betreft dan een eigen bijdrage voor het privé gebruik van je auto. Daarnaast kun je altijd je tankmomenten inplannen bij landen waar men minder voor een liter brandstof vraagt. Denk hierbij aan o.a. Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Andorra. Indien je in het buitenland E10 brandstofpompen tegenkomt, dan kun je hier controleren of je auto hiervoor geschikt is.

Navigatie updaten
Een navigatiesysteem voorkomt veel stress. Maar als deze niet up-to-date is, dan kan deze veel stressen veroorzaken. Omdat er in het buitenland veel aan de weg gewerkt wordt, kan elk jaar de route naar je vakantieadres weer anders zijn. Zorg er ook voor dat je navigatiesysteem ingesteld staat op de snelste route en niet op de kortste route. De kortste route leid je soms over te smalle bergpaden. Vergeet niet om een back-up navigatie mee te nemen. Dat kan navigatie via je telefoon zijn, maar ook een ouderwetse papieren kaart.

Verplicht in de auto
Elk Europees land heeft net weer andere regels over wat je verplicht in je auto moet hebben. Controleer zelf per land wat je nodig hebt, maar in grote lijnen komt het neer op: veiligheidshesjes voor alle inzittenden, gevarendriehoek, verbandtrommel en reservelampjes. Als je via Duitsland rijdt, dan heb je in sommige plaatsen ook milieustickers hebben. En voor Oostenrijk, Zwitserland zijn tolvignetten noodzakelijk.

Pech in het buitenland
Mocht je tijdens je autoreis pech krijgen of schade hebben, dan is het goed als je weet waar je op terug kunt vallen. Vergeet daarom niet je groene kaart mee te nemen, controleer bij je leasemaatschappij of je voor pechhulp in het buitenland verzekerd bent en wat er afgesproken is over vervangend vervoer.

Geen bijtelling tijdens vakantie
Indien je niet met de auto op vakantie gaat, dan kun je je auto inleveren bij je werkgever zodat je helemaal geen bijtelling hoeft te betalen. Hiervoor dien je je leaseauto en je autosleutels in te leveren, maar vergeet dit niet schriftelijk vast te leggen. Dan hoef je over je vakantieperiode geen bijtelling te betalen.    
Als je met een andere leaseauto op vakantie gaat, pas dan op voor een dubbele bijtelling.          

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en wordt gratis VZR-lid en krijg toegang tot de hele site en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt ook altijd je vragen aan ons stellen

Geplaatst op: 15-08-2019 08:48

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen