Lekker op vakantie


Datum: 08-05-2017

Als u deze zomer van plan bent om met de auto van de zaak op vakantie te gaan, is het goed om te weten dat u in sommige gevallen de brandstofkosten in het buitenland van de bijtelling mag aftrekken. Ook is het goed om na te gaan of pechhulp goed geregeld is en eventueel een vervangende auto.​

Driekwart van de zakelijke rijders gaat met een auto van de zaak op vakantie. Wie dat doet, zal bij het laatste tankstation voor de grens – Hazeldonk aan de A16, of De Poppe aan de A1 – nog even de auto voltanken. Dan kun je meteen voor de allerlaatste keer kijken of je die paspoorten nu echt had meegenomen, en je nog eens vertwijfeld afvragen of je het gas wel hebt uitgedraaid. Misschien neem je nog een laatste broodje met Hollandse kaas, voordat je weer drie weken afhankelijk bent van wat de Franse of Duitse supermarkten en restaurants je voorschotelen.

Veel mensen gaan ervan uit dat de brandstofkosten op vakantie uit eigen zak moeten worden betaald. Toch is dat niet altijd het geval. Tankkosten die je buiten Nederland maakt, mogen van de bijtelling worden afgetrokken. Er is één voorwaarde: het moet van tevoren zijn afgesproken met je werkgever. Hiervoor moet schriftelijk overeengekomen zijn dat dit betalingen betreft die een eigen bijdrage voor het privégebruik van de auto zijn. Verder moet je erop letten dat het saldo van de te betalen bijtelling op jaarbasis niet onder de 0 uitkomt, wat bij elektrische auto’s bijvoorbeeld zou kunnen.

​​Meer lezen?
Klik hier om het volledige artikel te lezen met tips voor als u met de auto van de zaak op vakantie gaat.
Wilt u meer informatieve artikelen lezen die wij met onze partner Auto Review geschreven hebben? Klik dan hier.

Bron: Auto Review nr 5 (mei 2017)

Geplaatst op: 09-05-2017 10:04

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen