Lease Top 10 - Manager Edition


Datum: 17-10-2019

De gemiddelde catalogusprijs van een zakenauto is de afgelopen jaren aan het oplopen naar € 41.300,- in 2018*. Dit komt voornamelijk door de duurdere technieken van hybride en elektrische auto’s. Dat deze auto’s ondanks hun hogere aanschafprijs toch aantrekkelijk zijn, komt onder andere door de lage bijtelling. De verwachting is dat de gemiddelde prijs van een zakenauto de aankomende jaren gaat dalen. De reden hiervoor is het grotere aanbod aan goedkopere elektrische auto’s, maar ook de dalende prijs voor accu's voor hybride en elektrische auto’s.

We verwachten dat over een paar jaar de gemiddelde aanschafwaarde van een zakenauto zal dalen tot het niveau van 2015/2016 en dat hij dan binnen de “range” van deze Lease Top 10 – Managers Edition ligt. Alle auto’s in de Managers Edition van deze Lease Top 10 hebben namelijk een vanafprijs van minimaal € 25.000,- en maximaal € 38.000,-.

Om in de VZR Lease Top 10 te staan, moet het model dus de juiste vanafprijs hebben. Daarnaast zijn de zakelijke kentekenregistraties van het afgelopen half jaar belangrijk. Als een model een plaats bemachtigd heeft in de Top 10, dan worden daar het vanaf-bijtellingstarief en een USP (Unique Selling Point) aan toegevoegd. Er zijn natuurlijk ook modellen die op basis van hun zakelijke registraties niet in aanmerking kopen voor een Top 10 plek. Is het niet zo dat, onbekend onbemind maakt? Daarom krijgen twee modellen een ‘special-plek’ in de Top 10, omdat ze wél het overwegen waard zijn.Bij deze Lease Top 10 worden de Citroën C5 Aircross en Mazda CX-5 in het zonnetje gezet als Special! De Citroen C5 Aircross is alles behalve allerdaags. Hij combineert een ruim en aangenaam ogend exterieur en interieur met goede rijeigenschappen. Zakelijk rijdend Nederland begint hem steeds meer te ontdekken, gezien de stijgende verkoopcijfers. De Mazda CX-5 gooit het over een andere boeg. Hij is stoer, krachtig en niet alleen qua uiterlijk. Dit geldt zeker ook voor zijn prestaties. Hij heeft één van de beste restwaardes uit zijn klasse, wat de leaseprijs ten goede komt.

Wil je alle Lease Top 10's bekijken? We hebben ze hier voor je verzameld

Deze Lease Top 10 wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). De belangenbehartiger voor zakelijke rijders. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en steun VZR. Word gratis lid!  

*bron: onderzoek Wat beweegt de zakelijke rijder?

Geplaatst op: 22-11-2019 15:48

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen