Lease Top 10 - Executive Edition


Datum: 13-02-2020

Een zakenauto mag representatief zijn, zeker in het hogere segment. Wanneer we kijken naar de Lease Top 10 in het premiumsegment zien we dat zakelijke rijders een paar merken prefereren.

Vanwege de opkomst van de volledige elektrische auto hebben we de top 10 ingedeeld op aandrijfsoort.

Elektrische auto
De kans is het groot dat er een Tesla Model 3 voor komt rijden, gevolgd  door de Audi e-tron of een BMW i3.
De afgelopen zes maanden zijn het de elektrische auto’s die zakelijk het meest geregistreerd zijn. De Tesla Model 3 staat met 21.241 registraties ruimschoots op nummer 1. De Audi e-tron met 2.728 registraties op plek 2 en de BMW i3 staat op plek 4 met 1.454 registraties.
 
Zakenauto als Plug-In Hybride
Bijna ieder model uit de Lease Top 10 is ook leverbaar als Plug-In Hybride. Voor zakelijke rijders is de Plug-In Hybride interessant omdat de meewerkende accu voor een gunstiger verbruik zorgt, betere prestaties en lagere onderhoudskosten. Tel daarbij op dat een Plug-In Hybride vaak niet meer kost of zelfs goedkoper is dan een vergelijkbare brandstofvariant. Door het lagere verbruik (en bijbehorende CO2 waarde) wordt er namelijk minder BPM geheven op deze auto’s. Dat verklaart onder andere het succes van de BMW 3 (1.758 registraties), 5-Serie (675) en X1 (348), Volvo’s V60 (843) en XC60 (398) en de Passat (340) van Volkswagen.
 
Op eigen (brandstof)kracht
De Audi A4 is een opvallende verschijning in deze Top 10 van meest geregistreerde premiummodellen, het is het enige model zonder een elektrische aandrijflijn. Er is  geen hybride of elektrische variant van de Audi A4, alleen benzine- en dieselversies. Met 707 registraties staat de Audi A4 in deze Top 10 op een 6e plaats. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de zakenauto en zakelijke mobiliteit en word gratis lid van Vereniging Zakelijke Rijders

 

Geplaatst op: 13-02-2020 15:15

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen