Regeling CO2-uitstoot voor grote bedrijven gaat per 1 juli in


Datum: 05-01-2023

In het klimaatakkoord van 2030 is opgenomen dat Nederland bijdraagt aan het verduurzamen van zakelijke mobiliteit en woon-werk mobiliteit. Een onderdeel hiervan is de normerende regeling werk gebonden personenmobiliteit. Deze regeling gaat per 1 juli in. 

1 megatron CO2-winst
Dit betekent dat werkgevers met meer dan 100 werknemers per 1 juli 2023 op het gebied van mobiliteit aan een maximale CO2-uitstoot vast zitten. Deze maximum norm wordt bepaald op het Nederlandse gemiddelde. Het doel is 1 megatron CO2-winst in 2030.

Tijd voor actie
Werkgevers die nog niet aan de norm voldoen hebben tot 1 januari 2026 de tijd om in actie te komen. Deze acties moeten leiden tot minder zakelijke kilometers, meer gebruik van het openbaar vervoer, van de fiets of een grotere inzet van hybride en elektrische auto’s. 

Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat:
Als we ervoor kiezen op een duurzame manier op ons werk te komen, zou dat een grote stap voor het klimaat betekenen. Deze regeling is bedoeld om dat te stimuleren. Thuiswerken, met het OV of fiets naar je werk of met een elektrische auto of elektrische scooter zijn opties waar werknemers en werkgevers hopelijk meer over gaan nadenken.

Jaarlijkse rapportage
De bedoeling is dat organisaties jaarlijks gaan rapporten. Het gaat dan om de totalen van de gehele organisatie en niet om het individuele reisgedrag van de werknemer. Hiermee wordt de privacy van de werknemer gerespecteerd.

Wij schreven er eerder al dit artikel over

Geplaatst op: 05-01-2023 09:14

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen