VZR-onderzoek naar eerlijkere bijtelling leidt tot Kamerbrief


Datum: 08-07-2021

VZR heeft de afgelopen twee jaar een groot onderzoek uitgevoerd naar het eerlijker maken van de bijtelling. De uitkomsten van het onderzoek zijn door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gedeeld met de Tweede Kamer in een Kamerbrief. De VZR rapportage van de pilot variabele bijtelling bekijk je op de pagina voor variabele bijtelling.
 
Er is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en effecten van een variabele bijtelling; het betalen van bijtelling per gereden privékilometer. Onderdeel van het onderzoek was een grootscheepse pilot van een half jaar met meer dan 100 zakelijke rijders, wat inzage heeft gegeven in hun ritten.
 
Veelbelovende uitkomsten
De uitkomsten van het onderzoek zijn op zijn minst interessant te noemen. Zo weten we dat er een groot draagvlak is onder berijders voor deze vorm van bijtelling. Verder is het uitvoerbaar, beter voor het milieu en vooral eerlijker. Rij je minder, dan betaal je ook minder. Benieuwd naar het hele rapport? Bekijk onze pagina over de pilot variabele bijtelling.
 
Mobiliteitsalliantie
De aanleiding van het onderzoek kwam uit het huidige regeerakkoord, waarin is afgesproken dat het kabinet samen met de Mobiliteitsalliantie ervaringen opdoet met alternatieve vormen van vervoer en betaling. VZR is actief deelnemer van de Mobiliteitsalliantie.
 
Kamerbrief
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de afgelopen week de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek. Bekijk hier de kamerbrief. Doel van VZR is uiteraard dat dit onderzoek aanleiding is om variabele bijtelling verder op haalbaarheid te onderzoeken en naar wetgeving te brengen.
 
Samenwerking met het ministerie
Jan van Delft, voorzitter VZR: “Als wij met steun van meer dan 33.000 leden hebben kunnen helpen om een stapje dichter bij een eerlijkere bijtelling te komen, dan doen wij dit natuurlijk graag”. “Het is mooi om te zien dat Vereniging Zakelijke Rijders in een directe samenwerking met het ministerie op een zorgvuldige en wetenschappelijke manier een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de mobiliteit in Nederland.” “Graag wil ik de pilotdeelnemers, al onze leden en iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken en een groot compliment geven”. “Dit is de manier om gedegen te werken aan vooruitgang”.
 
Meld je aan als member en steun ons in de lobby.

Geplaatst op: 19-07-2021 11:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen