30% meer elektrische fietsen verkocht in 2020


Datum: 10-03-2021

Heb jij er al één? Er zijn 547.000 elektrische fietsen verkocht, een serieus aantal! Mede door de Coronacrisis is fietsen nog populairder geworden, zo melden RAI Vereniging en de BOVAG. De helft van alle nieuwe fietsen heeft inmiddels een elektrische ondersteuning, zoals dat zo mooi heet. Tien jaar geleden was dat nog maar 15%.

Fietsen is het afgelopen jaar echt een uitkomst geweest om tóch buiten te kunnen zijn en in beweging te blijven. Niet alleen voor de korte afstanden, die je eerder wellicht met de auto zou hebben afgelegd, maar ook als sportactiviteit.

In bijna iedere categorie fietsen is wel een elektrisch model beschikbaar, zij vormen dan ook het grootste deel van de verkopen in Nederland. Logischerwijs is de investering dan ook flink gestegen. De gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets is in 2020 € 1.499,- en dat is 20% meer dan het jaar daarvoor.

Wist je dat je een fiets ook kunt leasen en naast je zakelijke auto kunt gebruiken? De bijtelling van 7% maakt het heel interessant om een mooie elektrische fiets, racefiets of mountainbike te gaan rijden.
Lees onze artikel over de leasefiets en meld je aan als lid van VZR.

Geplaatst op: 10-03-2021 16:18

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen