30% meer elektrische fietsen verkocht in 2020


Datum: 10-03-2021

Heb jij er al één? Er zijn 547.000 elektrische fietsen verkocht, een serieus aantal! Mede door de Coronacrisis is fietsen nog populairder geworden, zo melden RAI Vereniging en de BOVAG. De helft van alle nieuwe fietsen heeft inmiddels een elektrische ondersteuning, zoals dat zo mooi heet. Tien jaar geleden was dat nog maar 15%.

Fietsen is het afgelopen jaar echt een uitkomst geweest om tóch buiten te kunnen zijn en in beweging te blijven. Niet alleen voor de korte afstanden, die je eerder wellicht met de auto zou hebben afgelegd, maar ook als sportactiviteit.

In bijna iedere categorie fietsen is wel een elektrisch model beschikbaar, zij vormen dan ook het grootste deel van de verkopen in Nederland. Logischerwijs is de investering dan ook flink gestegen. De gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets is in 2020 € 1.499,- en dat is 20% meer dan het jaar daarvoor.

Wist je dat je een fiets ook kunt leasen en naast je zakelijke auto kunt gebruiken? De bijtelling van 7% maakt het heel interessant om een mooie elektrische fiets, racefiets of mountainbike te gaan rijden.
Lees onze artikel over de leasefiets en meld je aan als lid van VZR.

Geplaatst op: 10-03-2021 16:18

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen