500 km regeling in aparte wet


Datum: 17-09-2012

Vandaag om 15:15 is de rijksbegroting voor 2013 bekend gemaakt.

Het privé maken van woon-werk kilometers voor zakelijke rijders en de forensentax zijn aan elkaar gekoppeld en staan gezamenlijk in een aparte wet. Dit is in zekere zin goed nieuws. Even leek het erop dat het privé maken van woon-werk kilometers voor zakelijke rijders losgekoppeld zou worden van de forensentax. Zo bleek uit doorrekeningen van het CPB.

Veel politieke partijen waren tegen de forensentax, maar voor het privé maken van woon-werk kilometers voor de zakelijke rijder. VAVDZ heeft zich hierover verbaasd, omdat dit direct rechtsongelijkheid oplevert. Gelukkig blijken de onderwerpen in het wetsvoorstel aan elkaar gekoppeld te zijn.

Eerder al kwam naar buiten dat de forensentax in een aparte wet is opgenomen. Dit blijkt inderdaad zo te zijn. Dit is gunstig omdat de kans op het wegstemmen van deze wet daarmee vergroot wordt. Voor de zakelijke rijder is dit goed nieuws, omdat de krachtig ingezette lobby tegen de forensentax ook direct effect heeft op de 500 km regeling.

Het is nu zaak om massa te creëren om de forensentax te stoppen. VAVDZ roept iedereen op om zich tegen de forensentax uit te spreken. Dit kan bijvoorbeeld door de petitie in te vullen en verder te verspreiden. Deze is te vinden op www.forensentaxnee.nl.

De details uit de rijksbegroting, mocht het wetsvoorstel doorgang vinden, worden door VAVDZ bestudeerd en later op deze site gepubliceerd.

Geplaatst op: 18-09-2012 19:08

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen