Bezwaar tegen afkoopregeling


Datum: 19-02-2014

Steeds vaker ontstaan er problemen met afkoopregelingen als berijders uit dienst treden bij hun werkgever. Daar waar er vroeger alleen afkoopregelingen bestonden voor boven-norm auto's komen deze regelingen tegenwoordig steeds vaker voor bij reguliere auto's die binnen de norm vallen.

VAVDZ is ontevreden over deze ontwikkeling. Het is voor de berijders veelal onduidelijk hoeveel de afkoopsom precies is en vaak valt dit erg tegen. In heel veel gevallen is de afkoopsom zelfs volstrekt onredelijk. Er is ook weinig controle of invloed op, omdat de werkgever en de leasemaatschappij samen een contractuele verplichting hebben en de werknemer te maken krijgt met de gevolgen. Tot slot is de werkgever vaak niet meer zo toeschietelijk op het moment dat vaststaat dat een werknemer het bedrijf gaat verlaten.

Toch is er wel iets aan te doen. Samen met ARAG is er een voorbeeldbrief opgesteld. Met deze voorbeeldbrief toont de berijder aan dat hij/zij  het oneens is met de bepaling in het contract. Naast het feit dat het onderwerp op deze manier bespreekbaar gemaakt wordt tijdens het dienstverband, is het ook een krachtig voorbehoud wat tijdens een eventuele juridische procedure een rol kan spelen in de beoordeling. VAVDZ adviseert alle berijders met een afkoopregeling om deze brief te gebruiken.

Geplaatst op: 21-02-2014 15:50

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen