Bezwaar tegen afkoopregeling


Datum: 19-02-2014

Steeds vaker ontstaan er problemen met afkoopregelingen als berijders uit dienst treden bij hun werkgever. Daar waar er vroeger alleen afkoopregelingen bestonden voor boven-norm auto's komen deze regelingen tegenwoordig steeds vaker voor bij reguliere auto's die binnen de norm vallen.

VAVDZ is ontevreden over deze ontwikkeling. Het is voor de berijders veelal onduidelijk hoeveel de afkoopsom precies is en vaak valt dit erg tegen. In heel veel gevallen is de afkoopsom zelfs volstrekt onredelijk. Er is ook weinig controle of invloed op, omdat de werkgever en de leasemaatschappij samen een contractuele verplichting hebben en de werknemer te maken krijgt met de gevolgen. Tot slot is de werkgever vaak niet meer zo toeschietelijk op het moment dat vaststaat dat een werknemer het bedrijf gaat verlaten.

Toch is er wel iets aan te doen. Samen met ARAG is er een voorbeeldbrief opgesteld. Met deze voorbeeldbrief toont de berijder aan dat hij/zij  het oneens is met de bepaling in het contract. Naast het feit dat het onderwerp op deze manier bespreekbaar gemaakt wordt tijdens het dienstverband, is het ook een krachtig voorbehoud wat tijdens een eventuele juridische procedure een rol kan spelen in de beoordeling. VAVDZ adviseert alle berijders met een afkoopregeling om deze brief te gebruiken.

Geplaatst op: 21-02-2014 15:50

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen