Athlon en AA Lease favoriet in ogen van leaserijder


Datum: 10-12-2013

Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft een uitgebreid onderzoek gehouden onder zakelijke rijders. In totaal zijn  67 leasemaatschappijen beoordeeld door 5.338 berijders. De zakelijke rijder is bevraagd over de dienstverlening van de eigen leasemaatschappij.  Een nieuw onderdeel in de weging is de Net Promotor Score (NPS). Athlon Car Lease en AA Lease kwamen als winnaar uit de bus. 
 
In het onderzoek is gevraagd naar onderwerpen als "communicatie en informatie", "contractuele aspecten" en ondersteuning bij "onderhoud schade en pech". De winnaars scoorden gemiddeld het hoogst op de verschillende onderwerpen.
 
Om de onderlinge vergelijkbaarheid te bevorderen is er voor het eerst gewerkt met een categorie indeling. De grote leasemaatschappijen uit de top tien zijn los beoordeeld van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. 
 
Het onderzoek is gehouden door Tevreden.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd in tevredenheidsonderzoeken. Zij beheren diverse branche tevredenheidsplatforms. VAVDZ is exclusief partner van het platform "autolease.tevreden.nl." Er zijn in totaliteit 5.338 enquêtes ingevuld. Dit is een substantiële toename ten opzicht van het vorige jaar (1.054).
 
VAVDZ beoogt met deze verkiezing de stem van de berijder nadrukkelijk te verwoorden. Martin Huisman, voorzitter van de vereniging: "Wij streven naar een evenwichtige situatie tussen berijder, werkgever en leasemaatschappij. De zakelijke rijder van nu is de beslisser van morgen. Wij stimuleren leasemaatschappijen om de dienstverlening richting berijder centraal te stellen.” 
 
 

Geplaatst op: 10-12-2013 20:17

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen