Athlon en AA Lease favoriet in ogen van leaserijder


Datum: 10-12-2013

Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft een uitgebreid onderzoek gehouden onder zakelijke rijders. In totaal zijn  67 leasemaatschappijen beoordeeld door 5.338 berijders. De zakelijke rijder is bevraagd over de dienstverlening van de eigen leasemaatschappij.  Een nieuw onderdeel in de weging is de Net Promotor Score (NPS). Athlon Car Lease en AA Lease kwamen als winnaar uit de bus. 
 
In het onderzoek is gevraagd naar onderwerpen als "communicatie en informatie", "contractuele aspecten" en ondersteuning bij "onderhoud schade en pech". De winnaars scoorden gemiddeld het hoogst op de verschillende onderwerpen.
 
Om de onderlinge vergelijkbaarheid te bevorderen is er voor het eerst gewerkt met een categorie indeling. De grote leasemaatschappijen uit de top tien zijn los beoordeeld van de middelgrote en kleine leasemaatschappijen. 
 
Het onderzoek is gehouden door Tevreden.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd in tevredenheidsonderzoeken. Zij beheren diverse branche tevredenheidsplatforms. VAVDZ is exclusief partner van het platform "autolease.tevreden.nl." Er zijn in totaliteit 5.338 enquêtes ingevuld. Dit is een substantiële toename ten opzicht van het vorige jaar (1.054).
 
VAVDZ beoogt met deze verkiezing de stem van de berijder nadrukkelijk te verwoorden. Martin Huisman, voorzitter van de vereniging: "Wij streven naar een evenwichtige situatie tussen berijder, werkgever en leasemaatschappij. De zakelijke rijder van nu is de beslisser van morgen. Wij stimuleren leasemaatschappijen om de dienstverlening richting berijder centraal te stellen.” 
 
 

Geplaatst op: 10-12-2013 20:17

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen