De belangrijkste reden om voor een hybride auto te kiezen


Datum: 31-03-2022

Uit onderzoek van VZR blijkt dat 14% van de zakelijke rijders verwacht dat de volgende auto een hybride wordt. In de top 10 van meest verkochte auto’s tussen de € 20.000,- en € 40.000,- van het afgelopen half jaar is meer dan de helft van de modellen ook te verkrijgen als hybride versie (PHEV).

Prijs van ondergeschikt belang
De prijs speelt hier een ondergeschikte rol in. 24% van de ondervraagden kiest voor een hybride omdat deze variant goedkoper is dan een elektrische auto. Ook het milieuaspect speelt een minder grote rol. Maar 20% van de ondervraagden kiest een hybride omdat dit type auto minder CO2-uitstoot ten opzichte van een volledige brandstofauto.

Gecombineerde actieradius
De voornaamste reden om een hybride aan te schaffen is de gecombineerde actieradius van elektriciteit en brandstof. Meer dan de helft van de ondervraagden (56%) geeft dit als reden op voor de aanschaf van een hybride.

Range anxiety
Een hybride auto is een ideale tussenstap voor (zakelijke) rijders die wel elektrisch willen gaan rijden, maar nog aan het laadproces van de auto moeten wennen. Bij een hybride is stekkeren al nodig, maar kunnen er toch veel kilometers gemaakt worden dankzij de benzinemotor die bijspringt wanneer dat nodig is. Dit geeft meer zekerheid om altijd op plaats van bestemming te arriveren dan bij een volledig elektrische auto.
 
 Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan als member van VZR.
 

Geplaatst op: 31-03-2022 14:01

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen