Forensentax blijft in de lucht hangen


Datum: 05-09-2012

Veel fiscale maatregelen uit het Lente-akkoord zijn al door het parlement genomen. Dat geldt niet voor de maatregelen voor het woon-werkverkeer. Die zouden in het Belastingplan 2013 worden opgenomen. Direct gekoppeld aan deze beslissing is de houdbaarheid van de 500km regeling, belangrijk voor leaserijders. De Volkskrant meldt op basis van informatie uit kabinetskringen dat deze forensentaxs in een afzonderlijk wetsvoorstel wordt opgenomen.

Ton Elias, VVD, meldt tijdens het debat bij de EVO afgelopen week dat het opnemen in een apart wetsvoorstel de optie geeft om het gemakkelijker te stoppen. Hij voegt er echter wel aan toe dat er een alternatieve dekking voor de financiën gevonden moet worden!
VAVDZ heeft onlangs een filmpje van de heer Elias geplaatst, waarin hij tijdens het BOVAG-RAI mobiliteitsdebat zegt hij dat hij tegen de forensentax is, maar dit wel doorgaat als het kabinet niet is geformeerd voor Prinsjesdag!! In een tussenzin geeft hij aan dat de formatie binnen een week onmogelijk lijkt.

Is dit een typische verkiezingsstrijd? De Vereniging Auto Van De Zaak maakt zich zorgen over de tegengestelde geluiden. Het nare gevoel bekruipt dat uiteindelijk niemand zich echt hard gaat maken voor het tegenhouden van de forensentax. VAVDZ vindt dat partijen niet weg kunnen lopen van uitspraken die ze in deze verkiezingstijd doen. VAVDZ roept iedereen op om vooral nu te laten horen dat men tegen de forensentax is.

Op de site www.forensentaxnee.nl is een petitie geopend die al door duizenden werknemers is ondertekend.
 

Geplaatst op: 05-09-2012 13:23

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen