Lease Top 10 - Manager Edition


Datum: 29-04-2019

Elke auto kan een leaseauto zijn. Maar welke van de auto’s die je op de weg ziet rijden zal vermoedelijk een leaseauto zijn? Deze Manager Edition van de VZR Lease Top 10 laat zien welke leaseauto’s het meest geleased zijn in de prijscategorie € 25.000,- tot 39.000,-. Volgende maand de Executive Edition.


Met de maandelijks te verschijnen VZR Lease Top 10 publiceren wij (VZR) een editie waarin zakelijk interessante auto's in een bepaalde categorie worden belicht. We kennen hierbij de Compact, Manager en Executive Edition. Deze maand de Manager Edition, een categorie auto’s met een vanafprijs tussen de € 25.000,- en € 39.000,-. Het VZR-panel baseert zijn Top 10 onder andere op basis van de zakelijke verkoopaantallen van de laatste twee kwartalen, maar weegt eveneens subjectieve argumenten mee.

Het vanaf bijtellingstarief wordt bij elk model genoemd. De bijtelling, een belangrijke afweging voor de zakelijke rijder, wordt als volgt berekend: De nieuwe autoprijs (fiscale waarde) wordt vermenigvuldigd met het bijtellingspercentage. Deze uitkomst wordt opgeteld bij het bruto inkomen, waarover de leaserijder een belastingpercentage betaalt (aan de hand van zijn inkomen). Dat is de jaarlijkse bijtelling. Je kunt hem via onze rekentool berekenen. De Mitsubishi Eclipse Cross en  Renault Kadjar krijgen het predicaat Special opgeplakt. Dit zijn minder voor de hand liggende, maar wel erg interessante zakelijke modellen. De Mitsubishi Eclipse Cross valt vanwege zijn styling wel op als je hem ziet rijden. Maar er is nog te weinig voor gekozen om hem een vaste plek in de top-10 te geven. De Renault Kadjar is onderhand wel een bekende verschijning. Zijn scherpe prijs van nog geen € 30.000,- en zijn ruime interieur maken hem tot een ideale ‘snelwegridder’.

Deze maand dus de Manager Edition, volgende maand is de Executive Edition aan de beurt, waarin het hogere leasesegment onder de loep worden genomen. De derde en laatste categorie is de Compact Edition, waarin de “kleintjes” onder de aandacht worden gebracht. 

Een overzicht van alle Lease Top 10's (Compact, Manager en Exucutive Editions) vind je hier

Als je eenmaal de keuze voor een leaseauto gemaakt hebt, dan is het goed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen voor de zakelijke rijder. Schrijf je daarom gratis in bij VZR en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Geplaatst op: 25-07-2019 15:01

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen