Top 5 veelbelovende elektrische auto’s in 2022


Datum: 13-01-2022

De tijd dat het elektrische segment zich beperkte tot enkele auto’s is voorbij. Tegenwoordig zijn er zoveel modellen beschikbaar dat je er keuzestress van kan krijgen. Ook dit jaar komen er genoeg elektrische modellen bij. We hebben vijf veelbelovende nieuwkomers in 2022 voor je op een rij gezet.

MG 5 Electric
MG is vooralsnog het enige merk met een betaalbare elektrische stationwagen, de MG 5 Electric. Voor degene die veel ruimte, maar geen hoge opstap willen. Dankzij de V2L-functie heb je altijd een powerbank bij de hand. De opgeslagen energie in de accu kan namelijk andere elektronische apparatuur, bijvoorbeeld een elektrische fiets, opladen. De standaardversie heeft een 50,3 kWh accu, 184 pk en een range van 320 km (WLTP). Vanaf-prijs is nu nog niet bekend, maar wordt net onder de € 30.000,- geschat.



Nissan Ariya
Deze elektrische cross-over staat op het nieuwe door Renault/Nissen/Mitsubishi ontwikkelde EV-platform waar ook de nieuwe Renault Megane E-Tech op staat. De Ariya is leverbaar in vier versies met zowel voor- als vierwielaandrijving. De auto is het eerste Nissan-model met mogelijkheid voor over the air updates. Hiermee kan software van een afstand automatische geüpdatet worden. Het instapmodel is voorwielaangedreven en heeft 218 pk. Het accupakket van 63kWh geeft een range van 360km (WLPT). De vanaf prijs is € 47.380,-.



Volkswagen ID.5
Zoek je een coupé-versie van de ID.4, dan is de ID.5 iets voor jou. Deze elektrische SUV coupé wordt leverbaar met drie verschillende aandrijflijnen, variërend van 174 tot 299 pk en allemaal voorzien van een 77 kWh accu. Dankzij Car2X-communicatie kunnen de auto’s met elkaar communiceren en waarschuwen voor mogelijk gevaar op de weg. De ID.5 komt 516 km ver (WLTP). Prijzen beginnen bij € 48.590,-.



Mercedes-Benz EQE
Een E-klasse maar dan als EV. Zijn looks zijn gebaseerd op zijn grote EQS-broer. Zowel het interieur als het exterieur biedt EQS-opties. Zelfs een meesturende achteras behoort tot de mogelijkheden. Voor inparkeren hoef je niet meer in de auto te zitten. Dit kan helemaal automatisch met je smartphone en de Remote-Parking app. De EQE is vooralsnog alleen leverbaar als achterwiel-aangedreven 350 met 292 pk en een 90 kWh accu. Dit geeft een range van 660km (WLTP). Verwachte vanaf-prijs is € 70.000,-.



Lightyear One
Wat in 2013 begon als een studentenproject aan de TU in Eindhoven resulteert dit jaar in een elektrische auto met zonnepanelen. De Lightyear One is een vijfzits sedan met accucapaciteit van 60 kWh en een actieradius van 725 kilometer (WLTP). Dankzij de zonnepanelen kan de auto zich ook opladen door het daglicht en komt dan 70 kilometer ver. De accu blijft dus wel de hoofdaandrijver van de auto. De voorlopige prijs is € 149.990,-.



Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan als member van VZR.

Geplaatst op: 27-01-2022 13:50

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen