Lease Top 10 - Manager Edition


Datum: 04-12-2018

Welke automerken zie je het meeste op de weg?
Als je net een nieuwe auto hebt gekocht, dan lijkt het wel alsof je dit model ineens overal ziet rijden. Terwijl dit model vroeger niet opviel. Maar als je nu eens niet door een roze bril naar al het blik op de Nederlandse wegen kijkt. Welke merken en modellen zie je dan het meeste rijden?
Wij, van Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) hebben daarbij ingezoomd op de zakelijke doelgroep. Deze is namelijk verantwoordelijk voor 54% van alle nieuw verkopen. De particuliere markt is daarbij goed voor ‘slechts’ 39%.  De overige 7% zijn onder andere “eigen naam” registraties van auto-importeurs.

Het zal je misschien niet verbazen dat Volkswagen de meeste zakelijke auto’s verkoopt. Zij domineren als sinds begin dit jaar de zakelijke registratie-cijfers met bijna 15% van alle nieuwverkopen. Dit zien we ook maandelijks terug bij de verkoop van de verschillende modellen van Volkswagen. In elk maandelijks Top 10 lijstje zijn er steevast drie plekken voor ze gereserveerd.

Voor onze Manager Edition van de Lease Top 10 kijken we enkel naar de modellen vanaf € 25.000,-. Welke modellen zijn dan het meeste zakelijk geregistreerd? Daarin zien we Volkswagen staan met de Tiguan en Passat. Maar Peugeot staat er ook stevig in met hun 3-0-serie, de 308 en 3008. Bovenaan deze VZR Lease Top 10 staat de Kia Niro. Dit was, zakelijk gezien, de meest geregistreerde auto in deze Managers Edition die loopt van € 25.000,- t/m € 38.000,-.

De Renault Talisman en Ford Mondeo staan op basis van hun zakelijke verkoopcijfers niet in de Top 10, maar verdienen wat ons betreft wel de aandacht van de zakelijke rijder. De Renault Talisman heeft namelijk als enige in zijn klasse meesturende achterwielen. De Ford Mondeo staat op zijn beurt weer bekend als veel value-for-money. In de extra luxe Vignale uitvoering overstijgt hij wel de € 39.000,-, maar blijft hij wel een erg aantrekkelijk alternatief voor de zakelijke rijder (en gevestigde Duitse orde).

Volgende maand de Executive Edition, waarin dezelfde gevestigde Duitse orde vermoedelijk wel terug zullen zien komen.
VZR is de belangenbehartiger voor de zakelijke rijder. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en tips en informatie ontvangen? Schrijf je dan gratis in op VZR.nl. Daarnaast help je ons ook bij onze lobby voor de zakelijke rijder.

Geplaatst op: 04-12-2018 10:21

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen