Zakelijke rijder vraagt vanwege EV voor TUSSENAUTO


Datum: 16-10-2018

De afgelopen jaren is de zakelijke rijder steeds meer gecharmeerd geraakt van elektrisch rijden. De laadpaal-infrastructuur wordt steeds beter, het bijtellingsvoordeel is aantrekkelijk en er komen veel elektrische auto’s aan. Nou ja…, voor veel leaserijders is het aanbod elektrische auto’s nog niet divers genoeg. Ze wachten totdat de elektrische auto aan hun ‘gezinsmobiliteit’ voldoet, en kiezen daarom voor een tussenauto.

Er wordt bijna elke maand een nieuwe Electric Vehicle (EV) gepresenteerd. Het aanbod nieuwe EV’s stijgt daarom procentueel aanzienlijk, maar in de praktijk is het maar de vraag of die EV’s ook aan je eisen voldoen. Uit ons jaarlijkse onderzoek “Wat beweegt de zakelijke rijder?”, blijkt dat de zakenauto een duidelijk onderdeel is van de gezinsmobiliteit. Hij moet bijvoorbeeld ook groot genoeg zijn, genoeg zitplaatsen hebben, een caravan kunnen trekken en een goede actieradius bezitten. Als je het eerlijk aan een EV-rijder vraagt, dan heeft hij/zij misschien toch een (klein) compromis gesloten om een elektrische auto te kunnen rijden. Onze voorzitter heeft het bij BNR bewust als volgt geformuleerd.
 

“Een elektrische auto moet voldoende ACCUradius hebben.”
Voorzitter VZR, Jan van Delft

Luister hier het radiofragment terug. Uit ons onderzoek onder een paar duizend zakelijke rijder blijkt, dat 65% wel wil wachten op een geschikte EV. Men kiest dan voor een “TUSSENAUTO”. Dat is een zakenauto die je tijdelijk, 1 á 2 jaar, rijdt zodat je daarna een elektrische auto kunt rijden die wél aan je eisen voldoet. Steeds meer leasemaatschappijen, maar ook importeurs, spelen naar aanleiding van ons onderzoek in op deze behoefte door interessante shortleaseconstructies aan te bieden. Je kunt zelf ook kijken naar de mogelijkheden voor het verlengen van je huidige leasecontract. Het is vaak geen probleem om je leasecontract te verlengen tot 60 maanden (5 jaar), maar informeer ook naar de mogelijkheden om langer dan 60 maanden met je zakenauto te rijden. Je bijtelling wordt na 60 maanden opnieuw bepaald, maar dit hoeft niet heel onaantrekkelijk zijn. Lees hier meer over je bijtellingspercentage na 60 maanden.

VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid, krijg toegang tot veel informatie/tips en ontvang ons maandelijks ledenbulletin met interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347- 345 246.

Geplaatst op: 06-11-2018 13:51

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen