Zakelijke rijders spreken zich uit tegen 100 km per uur


Datum: 12-11-2019

70% van de zakelijke rijders geeft aan zich niet te kunnen vinden in de plannen van het kabinet om de maximale snelheid op snelwegen naar 100 km/u te verlagen. 22% heeft dan nog liever een autoloze zondag. 47% wijst beide maatregelen van de hand.
 
Vereniging Zakelijke Rijders vroeg haar leden online naar hun mening over de kabinetsplannen inzake de stikstofreductie. Meer dan 1.000 bezoekers van de website vzr.nl hebben hun stem laten horen wanneer gevraagd werd naar hun mening over de genoemde opties van het kabinet.

Op de vraag of men kiest voor een autoloze zondag, de verlaging van de snelheid naar 100 km/uur, geen van beide opties of juist beide opties waren de zakelijke rijders zeer uitgesproken. 47% van alle respondenten wijst resoluut beide maatregelen van de hand. Een kleine 8% ziet beide maatregelen wel zitten.
 
“Maar liefst 70% van de zakelijke rijders spreekt zich uit tegen de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 km/uur” aldus VZR voorzitter Jan van Delft. Zakelijke rijders leggen gemiddeld een kleine 40 duizend kilometer per jaar af en rijden veelal in de moderne en schone benzine- en dieselauto’s. In 2019 is het aandeel volledig elektrisch zelfs gestegen naar 17%.
 
“Met een elektrische auto 100 km/uur rijden heeft geen enkel effect op stikstof en een maatregel met een dergelijk effect kan niet anders gezien worden dan symboolpolitiek. We moeten stoppen met het pesten van de automobilist.” Aldus Van Delft.
 
VZR is overigens actief deelnemer van de Mobiliteitsalliantie waarin alle belanghebbenden op het gebied van mobiliteit verzameld zijn. De alliantie presenteerde afgelopen zomer het DeltaPlan 2030, waarin VZR zich sterk maakt voor de bereikbaarheid en mobiliteit van zakelijk Nederland.

Geplaatst op: 11-12-2019 13:25

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen