Top-10 elektrische auto's met de grootste actieradius


Datum: 05-08-2019

De beperkte actieradius van elektrische auto’s is één van de belangrijkste argumenten om niet voor een elektrische auto te kiezen. 69% van de zakelijke rijders* overweegt een elektrische auto als de actieradius maar voldoende is. Maar is dat wel terecht? Wij hebben namelijk twee belangrijke argumenten over de actieradius van een elektrische auto te melden, die je misschien overhalen om wél een elektrische auto te overwegen.  

1.      Elke dag een volle tank (accu)

Met een thuislaadpunt kun je ’s nachts je elektrische auto opladen, waardoor je elke dag met een volle accu vertrekt. Én omdat je ook makkelijk onderweg, op je werk of bij klanten kunt opladen, hoef je niet snel bang te zijn om stil dat je actieradius te klein is. Lees hier verschillende laadpaalmogelijkheden.

2.      Ruim 300 kilometer lijkt de standaard

Een nieuwe/moderne elektrische auto heeft meestal wel een actieradius van minimaal 300 km. Enkele hebben zelfs een actieradius van meer dan 500 kilometer. Met minimaal 300 kilometer actieradius kun je zelfs met een elektrische auto op vakantie. Als je na twee uur rijden even stopt voor een kop koffie, laad dan gelijk je auto op! Na 20 minuten laden bij een snellader, kun je alweer een paar honderd kilometer extra rijden.  Gebruik ook onze vakantie-checklist als je met een (elektrische) zakenauto op vakantie gaat.

De actieradius van een elektrische auto hoeft dus helemaal geen probleem te zijn! Maar bekijk wel goed van te voren wat je dagelijkse actieradius is en stem daar de keuze voor je elektrische auto op af. Bijvoorbeeld: voor een accountmanager zal een grote actieradius belangrijker zijn.

Bekijk hier de Top-10 elektrische auto’s met de grootste actieradius. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.   

Veel informatie over elektrisch autorijden hebben we hier voor je verzameld.

*VZR-onderzoek: Wat beweegt de zakelijke rijder.

Geplaatst op: 05-08-2019 13:49

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen