Een terugblik op 2021


Datum: 28-12-2021

Een terugblik op 2021
Nu 2021 bijna in de achteruitkijkspiegel te zien is en we 2022 al door de voorruit zien aankomen, blikken we terug op het afgelopen jaar. VZR voerde onderzoeken uit, lobbyede waar kon en adviseerde op diverse vlakken. We hebben er een infographic van gemaakt.

Onbelaste reiskostenvergoeding naar 24ct
Brandstofprijzen stegen naar recordhoogte waardoor de onbelaste reiskostenvergoeding actueler dan ooit werd. VZR haalde het nieuws met het voorstel om de onbelaste reiskostenvergoeding te verhogen naar in elk geval 24ct. Later dit jaar besloot het kabinet om de vergoeding ook daadwerkelijk met een nog nader vast te stellen bedrag te verhogen. De VZR-lobby heeft geresulteerd in een verhoging voor ruim 4,3 miljoen werkenden die met de privéauto zakelijke kilometers maken. Denk aan woon-werkverkeer. 

Pilot variabele bijtelling op privé kilometers
VZR voerde in opdracht van de Mobiliteitsalliantie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en in samenwerking met SKRRS de pilot variabele bijtelling op privé kilometers uit. Met interessante resultaten als gevolg. Bekijk het hier.

Koopdatum moet bijtelling auto bepalen
Door wereldwijde leveringsproblemen worden veel auto’s pas in 2022 geleverd, berijders zijn hier de dupe van en krijgen te maken met een hogere bijtelling. VZR riep het kabinet op om de datum van bestelling te laten gelden voor de bijtellingskorting.  

Mobiliteitsonderzoek: Wat beweegt de zakelijke rijder?
Om onze lobby te kunnen onderbouwen met feiten en getoetste gegevens voeren wij regelmatig onderzoeken uit onder onze leden. Eén van de meest uitgebreide onderzoeken is het jaarlijkse onderzoek: Wat beweegt de zakelijke rijder: https://www.vzr.nl/onderzoeken-en-downloads/wat-beweegt-de-zakelijke-rijder

TOL-onderzoek en EV van het jaar
De tevredenheid onder leasemaatschappijen, wat resulteert in de verkiezing leasemaatschappij van het jaar, werd dit jaar gewonnen door Alphabet. Ook het onderzoek EV van het jaar is mede in handen van VZR. Afgelopen jaar zoefden de Volkswagen ID.3, Tesla Model 3 en Audi E-tron er in de verschillende segmenten met de hoofdprijs vandoor.

10 puntenchecklist arbeidsmobiliteit
VZR adviseert je om bij een nieuwe baan ook aan je mobiliteit te denken en ontwikkelde de 10 puntenchecklist arbeidsmobiliteit. Met 10 items over je mobiliteit die je checkt bij een nieuwe baan. Bekijk de checklist hier.

Hulpvragen
Afgelopen jaar zijn er meer dan 400 ledenvragen beantwoord en is onze bijtellingscalculator favoriet op de website met meer dan 130.000 berekeningen. Maar ook de normleaseberekeningen doen het goed met 1500 stuks. Elke maand gaven we advies over afkoopsommen en mobiliteitsbudgetvragen en schreven we wat af met meer dan 70 gepubliceerde nieuwsberichten.

Inmiddels hebben we meer dan 34.000 leden en kijken wij met veel enthousiasme door de voorruit van 2022. Komend jaar gaan we door met het opkomen voor de belangen van zakelijke rijders. Of je nu werknemer of ondernemer bent, zakelijke kilometers maakt in een gekochte of geleasede auto, wij zijn er voor jou.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan als member van VZR.
 

Geplaatst op: 28-12-2021 13:12

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen